Mesni rogljiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto razvaljamo v ploskev 45 x 25 cm. Razrežemo ga na 5 trikotnikov z dvema zelo visokima stranicama. Pečenice olupimo in jih zmešamo z žlico peteršilja, čebule in ingverja. Dodamo...
Svinjska ribica v slastnem ovoju
Svinjsko ribico dobro opečemo in jo obložimo z začinjenim mletim mesom (mleto meso lahko pripravimo kot za lovsko štruco, samo brez kruha). Nato položimo ribico zavito v mleto meso...
Špageti carbonara
Špagete damo v vrelo vodo, ki smo jo malo posolili (ne preveč, ker je že slanina sama po sebi slana, kot tudi parmezan). V posodi stepemo z metlico rumenjak in celo jace, nato dodamo...
Pirog
Ostale jedi - www.kulinarika.netManjšo čebulo narežemo na drobno in jo prepražimo na žlici surovega masla, dodamo zmleto meso in preostalo maslo. Vse to potem mešamo in pražimo kakih 10 minut, da meso malo porumeni,...
S sojo nadevani gobji klobuki
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobe operemo, odstranimo klobuke in posušimo. Kocene drobno narežemo, jih opražimo na maslu skupaj s čebulo in jih malo ohladimo. Dodamo zmleto sojo. Jajce malo stepemo in ga vmešamo...
Riževi zrezki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPor in korenček blanširamo, prelijemo s hladno vodo in odcedimo. Riž blanširamo v osoljeni vodi in ga odcedimo. Zavremo mleko, solimo, dodamo riž in ga skuhamo. Penasto vmešamo maslo...