- Iskali ste:
-smetana x
-paprika x
-origano x
parmezan x
Parmezanovi cmoki
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netMargarino penasto mešamo z jajcem, dodamo drobtine, moko, sol, poper in muškatni orešček. Pustimo 5 - 10 minut počivati. Nato naredimo cmočke v velikosti oreha. Pristavimo vodo in za...
Zelena rižota
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa malo olivnega olja prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo riž in zalijemo z malo vroče vode. Nepokrito kuhamo nekaj minut ali dokler riž ne absorbira tekočine. Premešamo. Nato spet...
Polnjene sardine
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV posodici zmešamo drobtine, jajci in parmezan. Med dva fileja sardin damo polovico nadeva, stisnemo in spaniramo. Spečemo v olivnem olju. Odcedimo na papirnati servietki in ponudimo...
Kotlet s pistacijo in krompirjevimi hrbti
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, prerežemo po dolgem na pol in ga po hrbtu narežemo do polovice debeline (glej sliko). Premažemo z olivnim oljem, solimo in ga zložimo v pekač. Pečemo cca. 45 minut...
Arancini po moje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRiž skuhamo v osoljeni vodi, da bo "al dente". Odcedimo ga in damo v skledo, vanj zamešamo košček masla in parmezan ter ga ohladimo. Ko je ohlajen, vanj ubijemo jajci in zmešamo....
Melancani s porom in siri
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana prerežemo po dolžini in ju v slanem kropu blanširamo par minut. Por zrežemo na širše trakove. Melancana izdolbemo in meso sesekljamo. Por prepražimo na olivnem olju in dodamo...
Melancani nadevani z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancane operemo, jih prerežemo po dolgem in izrežemo sredico. Takšne jih položimo na naoljen pekač in jih postavimo v hladno pečico, ki jo nastavimo na 200 stopinj. Na olju prepražimo...
Melancani v pečici
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Melancane olupimo, narežemo na 1 cm debele fete, posolimo in pustimo stati 2 do 3 ure. 2. V kozici na čebuli skuhamo paradižnik z dodano baziliko in origanom tako, da dobimo omako....
Melancane alla parmigana
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancane prerežemo po širini na rezine - ne preveč tanke, jih osolimo in postavimo pokončno v kakšno posodo. Tako jih pustimo kakšno uro. Naredimo maso iz jajc, moke, mleka in malo...
Žličniki z bučkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netBučke na grobo naribamo (kot za zavitek), posolimo ter pustimo, da spustijo vodo. V skledi stepemo jajci, dodamo parmezan, začimbe, dobro ožete bučke ter toliko moke, da dobimo tako...