Špageti s piščančjim mesom in paradižnikovo omako
Piščančje fileje narežemo na kocke in jih na vročem olju popražimo. Dodamo sol, poper, malo vegete, lovorov list in timijan. Meso shranimo na toplem. Na istem olju prepražimo čebulo...
Musaka po grško
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce damo za eno uro v slano mlačno vodo, da izgubijo grenkobo. Medtem damo v večjo kozico dve žlici svinjske masti ter na njej prepražimo sesekljano čebulo, dodamo ji na malo narezano...
bučna enolončnica
predpriprava Mlado čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Bučno meso zrežemo na približno 2,5 cntimetra velike kocke. Papriko razpolovimo, razsemenimo in zrežemo na približno 2,5 centimetra...
Pekoče testenine z mozzarelo
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju rumeno prepražimo čebulo, nanjo stresemo pločevinko narezanih pelatov, začinimo in malce pokuhamo, da izpari odvečna tekočina. Omako prelijemo čez kuhane testenine in dobro...
Pirini rezanci s sirom in zelenjavo
Na koščke zrežite očiščeno papriko in olupljeno melancano, sesekljajte čebulo. Skupaj pražite na olju nekaj minut.Dodajte paradižnik in kuhajte še 10 minut. Proti koncu kuhanja solite,...
Bograč
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej sesekljamo čebulo in na kocke narežemo meso. Na olju pražimo čebulo. Med praženjem jo posolimo, da se spusti. Pred koncem ji dodamo na tanke rezance narezano svežo papriko....