Stročji fižol v solati
Stročji fižol očistimo, skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Hladnega prelijemo z mešanico jabolčnega in balzamičnega kisa, olivnega in bučnega olja, drobno sesekljanega česna in peteršilja...
Kaneloni iz palačink
Spečemo tanke palačinke. Nadev 1: na olju zarumenimo čebulo. Dodamo mleto meso, žemljo in kratko prepražimo. Odstavimo in zamešamo ostale sestavine. Z nadevom namažemo palačinke, jih...
Nadevani lignji
Vse sestavine za 1. nadev zmešamo. Pol očiščenih lignjev nadevamo s prvim nadevom, drugo polovico napolnimo s šunko ali pršutom in sirom, zapremo z zobotrebcem, zložimo na pekač, ki...
Cvetača v solati
Cvetači odstranimo zelene liste, jo dobro operemo, v koren naredimo križ z nožem. Položimo jo v vrelo vodo, ki smo ji dodali malo mleka in soli in kuhamo približno 15 minut, da ostane...
Kaneloni z možgani
Na malo maščobe opražimo drobno sesekljano šalotko, dodamo očiščene in mlete možgane. Vse skupaj popražimo, solimo, popramo in ko so skoraj že gotovi, dodamo še česen in peteršilj....
Vampi s krompirjem
Na maščobi pražimo čebulo, jo malo posolimo, da lepše razpade, ko postekleni, dodamo na kocke narezano slanino in pražimo dalje. Ko je že vse skupaj rahlo rjave barve, dodamo vampe...
Bučke v omaki
Bučo olupimo in naribamo na repo. Posolimo, dodamo kumino, okisamo in pustimo stati pol ure. Na olje damo narezano čebulo, jo posolimo in pražimo le toliko, da upade. Dodamo na manjše...
Hrustljavo zapečen polnjen piščanec
Predpriprava: piščanca temeljito očistimo pod hladno vodo in ga do suhega obrišemo z brisačo. Natremo ga s soljo, drobno sesekljanim česnom in z zelo malo vegete. Premažemo ga z gorčico...
Rajžlc
Očiščen rajželc damo kuhat z lovorjevim listom, čebulo in parimi semeni črnega popra. Vre naj pol ure, da postane mehak. Zrežemo ga na manjše koščke. V posodo damo rajželc, drobno narezan...
Makaronov narastek z zelenjavo
Makarone skuhamo v slanem kropu. Prepražimo čebulo, dodamo na kockice narezano meso, slanino in česen. Dušimo 15 minut. Malo vmes zalivamo z vodo, toliko, da se ne prismodi. Dodamo...