Mrzla piščančja solata
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse sestavine poljubno narežemo (najbolje na kockice) in zmešamo.
Tunin namaz 2
Predjedi - www.kulinarika.netVse našteto zmešamo in zmeljemo v multipraktiku. Solimo ne, saj zato uporabimo slane filete, za bolj tekoč namaz dodamo malo majoneze. Končen okus doda ketchup, ki ga dodamo med mešanjem.
Jajčka s tunino ala Jeebs
Glavne jedi - www.kulinarika.netV teflonski ponvi segrejemo za jedilno žlico olivnega olja in na močni temperaturi popražimo drobno nasekljane olive. Zmanjšamo temperaturo in dodamo česen. Ko se česen malce popeče,...
Koruzni ocvrtki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSkuhamo gosto polento s 1/2 žličke soli. Odstavimo in primešamo odcejena koruzna zrna, čebulo, česen, peteršilj. Ohladimo. Primešamo moko, presejano s pecilnim praškom. Dodamo jajce,...
Ocvrt piščanec
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščanca operemo in razrežemo na poljubne kose. Vse začimbe za marinado zmešamo (česen in peteršilj sesekljamo) ter natremo piščanca. Potem damo meso za nekaj ur v hladilnik. Ko je...
Pita z ricotto
Predjedi - www.mojirecepti.comV posodi zgnetemo moko, maslo, sol, 1 jajce in 3 žlice hladne vode. Testo zavijemo v folijo in za 1 uro postavimo v hladilnik. Testo razvaljamo in položimo v namaščen pekač. Čez testo...
Polpeti iz bučke
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke dobro operemo, prerežemo in naribamo. V posodo nadrobimo kruh in ga prelijemo z malo mleka. Bučke nato dobro ožamemo in jih damo v posodo s kruhom. Dodamo še jajci, strt česen,...
Polpeti iz čičerike
Predjedi - www.mojirecepti.comČičeriko čez noč namočimo v vodi. Naslednji dan jo skuhamo v slani vodi do mehkega. Kuhamo jo približno 1 uro. Kuhano čičeriko odcedimo in jo damo v sesekljalnik. Dodamo še narezano...
Prosena kaša z zelenjavo
Predjedi - www.mojirecepti.comProseno kašo kuhamo v vodi približno 10 minut. Nato lonec pokrijemo in pustimo stati nekaj minut. Zelenjavo dobro operemo in narežemo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo zelenjavo,...
Zavitki iz blitve
Predjedi - www.mojirecepti.com18 večjih blitvinih listov operemo in jih na hitro blanširamo. Nato jih dobro odcedimo, ohladimo in jim odrežemo peclje. Po 2 lista zložimo skupaj, peclje pa sesekljamo. Puranje meso...