Domača vroča čokolada
Hladno čokolado nalomino in damo v multipraktik. Prisipamo sladkor in pudinge ter dodamo pomarančno lupinico. Vključimo multipraktik in meljemo, dokler se čokolada ne razpade v prah....
Bezgov sirup
V vrelo vodo stresemo sladkor, dodamo cvetove in pustimo stati tri dni. Medtem večkrat premešamo. Preden tekočino nalijemo v steklenice, dodamo še citronsko kislino in pustimo stati...
Acapulco cocktail
Iz sladkorja, limetinega in limoninega soka, ter malo vode, pripravimo mešanico - sladkor se mora povsem stopiti! To in vse ostale sestavine zlijemo v shaker (adli drugo posodo) in...
Sladoled z vročim jagodnim prelivom
V lonec stresite 4 žlice kristalnega sladkorja in ga stopite. Pazite, da se ne zažge. Najbolje je, da je stopljen sladkor še prozoren ali malce rumenkast. V to stresite zamrznjeno sadje...
Mlečni zdrob s kakavom
V kozico vlijemo mleko in vanilin, ga segrejemo nato pa mu dodamo zdrob. Kuhamo na zmernem ognju približno 3 minute in odstavimo. Postrežemo v skledici ali na krožniku ter posujemo...
Karamelna gnezdeca
Sladkor damo v ponev in ga raztopimo da dobimo karamelo. Ko je karameliziran ga odstavimo. S čajno žličko zajamemo karamelo, ki jo z višine počasi vlivamo na ponev, sproti pa s prsti...
Jagode s penino
Jagode operemo, očistimo in narežemo na poljubne oblike (rezine, kocke …). Potresemo jih s sladkorjem in prelijemo s penino. Običajno je dovolj toliko penine, da le prekrije jagode,...
Caipirinha
0-15minut - www.KajNajSkuham.comZdrobimo led in dodamo rjav sladkor. Limeto operemo, razrežemo na četrtine in izstisnemo sok in dodamo lupine v kozarec. Dodamo limetin sirup za boljši okus. Nalijemo cachaco (izgovori...
Hren z jabolki
Hren in olupljena jabolka drobno naribamo, solimo, dodamo kis in olje ter po želji malenkost sladkamo.
Omaka iz gozdnih sadežev
Najprej zavremo sladkor, limonin sok in vodo, v krop nato dodamo sadje in kuhamo približno 20 minut na šibkem ognju. Kuhano omako odstavimo, pretlačimo, precedimo in po želji primešamo...