Piščančja bedra v omaki z gobami in pehtranom
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na tanke rezine, peteršilj drobno nasekljamo, piščančje krače posušimo ter jih začinimo s soljo in poprom. Če želimo,...
Svinjske zarebrnice z rdečim vinom in gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netČe imamo suhe jurčke, jih pol ure namakamo v mlačni vodi. Če uporabimo sveže, jih operemo in narežemo na rezine. Svinjske zarebrnice solimo, popramo in jih popečemo na vročem olju....
Aromatična telečja pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netV možnarju skupaj stremo črni poper, koriandrovo seme in sol. Ingver naribamo, česen stremo s plosko stranjo noža in ga drobno sesekljamo, limono operemo in naribamo rumeni del lupine....
Marinirane skuše
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSkuše očistimo, operemo in jih filiramo. Glave, repe, plavuti in hrbtenice shranimo, kajti uporabili jih bomo pri kuhanju ribje osnove. V globok lonec vlijemo liter tople vode, dodamo...
Rižota z zelišči
Glavne jedi - www.mojirecepti.comVodo z jušno kocko zavremo in ji dodamo vino. V posodi stopimo maslo, dodamo sesekljano čebulo in pražimo dokler ne postekleni. Dodamo nasekljan česen in mešamo približno 1 min. Zraven...
Mesna omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comNa olju prepražimo sesekljano čebulo in dodamo mleto meso. Pražimo toliko časa, da tekočina izpari. Nato dodamo narezan paradižnik, jušno kocko, strt česen, poper, sol, lovorjev list...
Rižev narastek z mesom
Ostale jedi - www.kulinarika.netRiž operemo in ga na cedilu in krpi osušimo. Sesekljamo čebulo in jo na maščobi malo zarumenimo. Dodamo riž in na kocke zrezana korenčka, prepražimo in zalijemo z vinom. Ko vino skoraj...
Dušena govedina v pečici
Glavne jedi - www.kulinarika.netGovedino narežemo na kocke in jo v ognjevarni posodi začinimo s sveže mletim črnim poprom, sesekljanim peteršiljem, v možnarju strtim timijanom in rožmarinom in drobno sesekljanim česnom...
Rižota s sipami, lignji, raki in šparglji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSipe in velike lignje očistimo in narežemo, rakce operemo (sam kozicam odstranim tipalke). Šparglje operemo, odstranimo olesenele dele in narežemo na 1 cm dolge koščke. Čebulo in česen...
Rižota s škampi in cukinijem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSegrejemo polovico masla in olivno olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter na malem ognju kuhamo, dokler ne postane prozorno (ne sme porumeneti, cca. 10 minut, zadevi se reče sofrito...