Rižota z zelišči
Glavne jedi - www.mojirecepti.comVodo z jušno kocko zavremo in ji dodamo vino. V posodi stopimo maslo, dodamo sesekljano čebulo in pražimo dokler ne postekleni. Dodamo nasekljan česen in mešamo približno 1 min. Zraven...
Rižev narastek z mesom
Ostale jedi - www.kulinarika.netRiž operemo in ga na cedilu in krpi osušimo. Sesekljamo čebulo in jo na maščobi malo zarumenimo. Dodamo riž in na kocke zrezana korenčka, prepražimo in zalijemo z vinom. Ko vino skoraj...
Rižota s sipami, lignji, raki in šparglji
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSipe in velike lignje očistimo in narežemo, rakce operemo (sam kozicam odstranim tipalke). Šparglje operemo, odstranimo olesenele dele in narežemo na 1 cm dolge koščke. Čebulo in česen...
Rižota s škampi in cukinijem
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSegrejemo polovico masla in olivno olje, dodamo sesekljano čebulo in česen ter na malem ognju kuhamo, dokler ne postane prozorno (ne sme porumeneti, cca. 10 minut, zadevi se reče sofrito...
nadevani lignji v zelenjavni omaki
priprava Krake očiščenih lignjev drobno narežemo. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo...
čebulna rižota s parmezanom
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Zelenjavno osnovo zavremo in ohranimo vročo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi razpustimo polovico masla, na katerem sesekljano čebulo počasi pražimo 8 do 10 minut;...
piščančja rižota
www.gurman.eupredpriprava Pristavimo sestavine za piščančjo osnovo za rižote. Medtem, ko se kuha, se lotimo (pred)priprave jedi. S piščančjega fileja odstranimo kožo. Narežemo ga na kockice. Žafran...
rižota s škampovimi repki in avokadom
predpriprava Pristavimo manjši lonček z vodo za blanširanje paradižnika. V posodi zavremo ribjo osnovo. Odstavimo jo na toplo. Paradižnik 30 sekund blanširamo v kropu. Nato ga olupimo,...
rižota s škampovimi repki in melono
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupriprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Melono razpolovimo in s pomočjo žlice razsemenimo. Eno polovico še enkrat razpolovimo, potem pa četrtino olupimo,...
Suši original
Ostale jedi - www.kulinarika.netDobro operi riž in ga odcedi. Daj ga v posodo z 2 1/2 skodelama vode in pusti najmanj 30 minut, da se napoji. Dodaj kombu. Nato naj voda z rižem zavre. Pokrij posodo, znižaj temperaturo...