Beli kruh z olivami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV moko naredimo jamico, po robu posujemo sol in v jamico vlijemo mlačno vodo s stopljenim kvasom in sladkorjem. Premešamo in dodamo narezane olive in olje. V okroglo skledo položimo...
Bučna solata
Solate - www.mojirecepti.comJajca trdo skuhamo, nato jih olupimo in narežemo. Bučo olupimo in narežemo na rezine. V slani vodi jo kuhamo 5 minut, nato jo dobro odcedimo. V ponvi prepražimo sončnična semena. Zeleno...
Bučkina kašica
Za otroke - www.kulinarika.netMalo čebule narežemo in jo prepražimo. Dodamo olupljeno, na kockice narezano bučko in še malo pražimo (cca. 1 min). Dodamo olupljen, na kockice narezan paradižnik, malo origana, malenkost...
Lubenice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz prve mase naredimo testo in ga razdelimo na dva dela. V en del damo rdečo barvo in jo damo v hladilnik za 30 minut. Oba dela razvaljamo v klobaso in jo razdelimo na pet delov, testo...
Kimči v sojini omaki
Solate - www.kulinarika.netOperemo zelje. Odstranimo zunanje liste in jih damo v glinen lonec. Notranje liste narežemo na koščke, dolge približno 3 cm. Položimo jih v lonec. Dodamo četrt skodele sojine omake....
Svinjska ribica v ananasovi omaki
Meso osolimo, popopramo in pokapljamo s sokom limone in ga v močno ogreti ponvi na hitro zlato - rjavo opečemo z vseh strani. Nato ga damo v pomaščen pekač, dodamo čebulo, lovorjeve...
Muffini iz zelenega čaja
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko zmešamo, dodamo sodo bikarbono in zeleni čaj v prahu. V drugi skledi zmešamo jajci in maslo, dodamo še sladkor in premešamo. Mešanico suhih sestavin s kuhalnico vmešamo k mešanici...
Cassata siciliana
Sladice in peciva - www.kulinarika.netNajprej se lotimo priprave biskvita. Jajca penasto vmešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem. Ko masa zelo naraste in je zadosti puhasta, vmešamo presejano moko s pecilnim praškom....
Zdravilen liker iz borovnic
Napitki - www.kulinarika.netSuhe sestavine približno enakomerno zmešamo, nato jih nadevamo v steklenice s širokim vratom ali kozarce in zalijemo z žganjem ter pokrijemo z zamaški. Steklenice ali kozarce postavimo...
Govedina z beluši " ala fasulas"
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na 4 cm dolge trakove, jih stresemo v posodo in mariniramo. Meso pustimo v marinadi vsaj 20 minut. Beluše poševno narežemo na 4 cm dolge kose. Na močni vročini segrejemo...