Ines kolač
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV loncu zmešamo vse sestavine za testo in vlijemo v pekač. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pecivo pečemo 35 minut. Pripravimo čokoladno glazuro in jo polijemo po pečenem testu.
Pomarančni sirup
Lupine 5 velikih pomaranč, ki smo jih predhodno dobro oprali, zmeljemo na mesoreznici. Zalijemo z litrom vode in pustimo stati 24 ur. Precedimo in ožamemo čez gazo. Dodamo 1 kg sladkorja...
Ubožni žepki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, maslo, sladkor, kvas in mleko zamesimo v čvrsto testo. Zavijemo ga v krpo in ga potopimo v mrzlo vodo kjer naj vzhaja 1 - 2 uri. Nato testo razvaljamo na 1/2 cm debelo in razrežemo...
Krem karamel
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo sladkor in jajca, dodamo vanilijev sladkor in na koncu mleko. V kozici na ognju prepražimo sladkor tako, da ga ves čas mešamo. Sladkor spremeni barvo in postane temno, temno...
Sables (gumbi)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMaslo naj ima sobno temperaturo, pretlačimo ga z vilico, da se razpustijo morebitne grudice. Dodamo beljake in sladkor, vse skupaj dobro premešamo ter skupaj z moko zgnetemo v testo....
Amarena - sladki preliv
Omake in namazi - www.kulinarika.netVodo s sladkorjem zavremo, dodamo višnje in kuhamo še 1 - 2 minuti, na koncu dodamo še limonin sok. Še vroče nalijemo v kozarce in dobro zapremo.
Velikonočna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko vsujemo v skledo, kvas damo vzhajati v nekaj žlic toplega mleka, kateremu smo dodali žličko moke in žličko sladkorja. Ko je kvas pripravljen, ga vsujemo v moko (v moki naredimo...
Bernski kupčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMandlje zmeljemo, beljake stepemo in vse sestavine zmešamo. Z žličko (pomočeno v hladno vodo) delamo kupčke in jih polagamo na peki papir. Pečemo na 150 stopinj cca. 20 minut.
Vanilijevi rogljički Migla
Vseh pet prvih sestavin zgnetemo v testo in oblikujemo kepo, ki naj pol ure počiva. Z roko oblikujemo majhne rogljičke in jih polagamo v pekač. Pečico predhodno segrejemo in pečemo...