Rojal masa
Beljak stepemo z vilico, dodamo 100 g sladkorja, premešamo, dodamo limonin sok, gustin in preostali sladkor. Poljubno pobarvamo in okrasimo.
Gel za pisanje
Skupaj zmešamo limonin sok in vodo. Zmešamo sladkor in gustin in počasi dolivamo tekočino (limono in vodo), damo na ogenj in kuhamo, dokler ne zavre oz. se zgosti. Poljubno pobarvamo...
Korenčkov namaz
Korenje na fino naribamo, dodamo maslo, majonezo in ščepec soli. Vse sestavino nato zmešamo v namaz.
Sladke kokice
V ponvico najprej vlijemo 3 žlice olja, nato še 3 žlice sladkorja in medu. S kuhalnico mešamo toliko časa, da nastane mešana tekočina. Tekočino polijemo po kokicah in počakamo 5 minut,...
Vroča čokolada - malo po svoje ( mogoče res malce več )
Mleko segrejemo in odstavimo s štedilnika. Dodamo kakav, premešamo in dodamo kavo. Sedaj res dobro premešamo in postavimo na štedilnik. Ko se nam zdi, da je dovolj vroče, odstavimo...
FilaPadano - Toast
Spečemo kruhke, nato po želji dodamo določeno količino margarine (jaz jo dam eno malo žličko). Potem dam na vrh tega 1-2 cm Philadelphije. In nato po želji zribamo še Grana padano.
Limonin ali limetin napitek
Vse sestavine dobro premešamo in napitek je narejen.
Enostavni popečeni kruhki
Toast ali navaden francoski kruh (mora biti narezan na rezine) na maslu popečemo v ponvi za palačinke. Pečemo tako dolgo, dokler toast ne postane rahlo rjav (podobno popečen kot če...
Korenčkovi tulipani
Korenček očistimo in okoli oboda štirikrat navpično zarežemo, kakor da bi špičili svinčnik (glej skico). Nato konec malo zarotiramo, da se v središču zalomi in odtrgamo. Postopek ponavljamo...
Sladko-kisli gres
Maslo, ščepec soli, nastrgano limonino lupinico in mleko zavremo. Odstavimo z ognja. Dodamo mlečni zdrob in kuhamo še 3 minute. Sladkamo po želji. Okrasimo s kakavom in narezano pomarančo...