Karamelna gnezdeca
Sladkor damo v ponev in ga raztopimo da dobimo karamelo. Ko je karameliziran ga odstavimo. S čajno žličko zajamemo karamelo, ki jo z višine počasi vlivamo na ponev, sproti pa s prsti...
Špinačin preliv za testenine
Špinačo operemo damo prevret za 3 minute ter jo odcedimo.Tri žlice vode v kateri se je kuhala špinača prihranimo.Nasekljan petršilj in strt česen popražimo na olju dodamo nasekljano...
Pirini toasti
Pirin kruh spečemo kot vsak drug kruh, belo moko nadomestimo s pirino. Tanko narezane rezine kruha namažemo z margarino, na eno polovico toasta damo šunko in sir ter pokrijemo z drugo....
Tržaški solatnik s fižolom
Radič naberemo, dobro operemo, dodamo fižol v zrnju in prelijemo z marinado iz jabolčnega kisa, soli in oljčnega olja ter dobro premešamo.
Črna redkev s fižolom
Črno redkev olupimo in drobno naribamo. Dodamo fižol in prelijemo z bučnim oljem in kisom. Po okusu solimo in popramo.
Solata s fižolom
Očistimo glavico solate. Najboljša je tista, ki jo imamo radi. Nanjo damo fižol, jo polijemo z marinado iz olja, kisa, soli in dobro premešamo. Postrežemo s polnozrnatim kruhom, bogatim...
Regrat v solati
Očiščen in opran regrat damo v skledo, posolimo, prelijemo s kisom, oljem, dobro zmešamo in po vrhu posujemo s cvetovi trobentic in marjetic. Ker regrat velja za grobo solato, ga lahko...
Jagode s penino
Jagode operemo, očistimo in narežemo na poljubne oblike (rezine, kocke …). Potresemo jih s sladkorjem in prelijemo s penino. Običajno je dovolj toliko penine, da le prekrije jagode,...
Grenivkin miks
Grenivke prerežemo na pol in stisnemo sok.
Vitaminska bomba
Jabolka, limono, pomarančo in grenivko olupimo, korenje nastrgamo. Utekočinimo v sokovniku.