- Iskali ste:
-smetana x
-zelena x
bučke x
-bulgur x
0-15 x
Sotirana zelenjava
Sotirana imenujemo skuhano in zabeljeno zelenjavo. Zelenjavo izberemo po želji. Zelenjavo očistimo in narežemo na enakomerne kocke. Odcedimo (vodo lahko pridamo juhi) in zelenjavo zabelimo...
Nabodala s kozicami
0-15minut - www.ringaraja.net1. Kozice damo v veliko skledo. Sestavine za marinado zmešamo, polijemo po rakcih in premešamo, nato pa za 20–30 minut postavimo v hladilnik. 2. Medtem narežemo bučki na rezine (debele...
Kuskus s piščancem in zelenjavo
Piščančji file narežemo na rezance, na štedilniku ta čas ogrejemo ponev in jo pokapljamo z malo olja. Prepražimo sesekljano čebulo, dodamo piščančje meso, na rezance narezano papriko...
Polnjene bučke s kozicami in arašidi
Bučke narežemo na 4 cm dolge kolobarje in z žlico izdolbemo sredico, tako da jih bomo lahko nadevali. V posodi skupaj zmešamo vse naštete sestavine in s pripravljeno maso nadevamo bučke....
Zloženka s svežim kozjim sirom in izbrano zelenjavo
Pečen paradižnik pripravimo tako, da gaoperemo, mu izrežemo pecelj ter na vrhnji strani zarežemo križ z nožem. Tako pripravljen paradižnik potopimo v vrelo vodo za minuto ali dve. Pri...
Morski pes v foliji
Iz aluminijaste folije oblikujemo posodice, v katere nalijemo malo vina, olivno olje, balzamični kis, dodamo začinjeno ribo (s soljo, poprom in lističi rožmarina), blanširano in na...
Lignji-krona na mediteranski zelenjavi
Paradižnikov concassé: paradižnike operemo. Na spodnji strani vsakega zarežemo križec, jih vržemo v vrelo vodo in pokuhamo za nekaj minut, dokler ne opazimo gube na skorji. Paradižnike...
Zelenjavna 'carbonara'
Najprej sesekljamo zelenjavo: čebulo na rezine in papriko ter jajčevec na kockice. Bučko najprej prepolovimo, potem odstranimo osrednji del (potrebujemo lepši, zeleni del bučke s čisto...
Ajdovi rezanci po sredozemsko
Ajdove rezance skuhamo v vreli slani vodi. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezano papriko, jajčevce in bučke. Pražimo toliko časa, da zelenjava porumeni. Dodamo...
Kvinoja s popečenim tofujem in zelenjavo
Kvinojo čez noč (ali vsaj nekaj ur) namakamo v mlačni vodi. Po namakanju vodo odlijemo in kvinojo dobro splaknemo pod tekočo vodo. Kuhamo jo na malem ognju približno 10 do 15 minut....