Sotirana zelenjava
Sotirana imenujemo skuhano in zabeljeno zelenjavo. Zelenjavo izberemo po želji. Zelenjavo očistimo in narežemo na enakomerne kocke. Odcedimo (vodo lahko pridamo juhi) in zelenjavo zabelimo...
Princeskina sadno-zelenjavna solata
Sesekljano meto zmešamo z medom, kisom in soljo. Oprano zelenjavo narežemo na rezance, jagode operemo in po potrebi narežemo, melono olupimo in izdolbemo kroglice. Narezano sadje in...
Nabodala s kozicami
0-15minut - www.ringaraja.net1. Kozice damo v veliko skledo. Sestavine za marinado zmešamo, polijemo po rakcih in premešamo, nato pa za 20–30 minut postavimo v hladilnik. 2. Medtem narežemo bučki na rezine (debele...
Ješprenjčkova zelenjavna juha za lumpije
Čebulo (ali mladi por) narežemo na kolobarje, korenje, bučke, rdečo papriko, krompirček in stebelno zeleno na kockice. Na olivnem olju rahlo popečemo čebulo, dodamo korenje, stebelno...
Svinjski rezanci z zelenjavo in sojino omako
Svinjino narežemo na rezance in jo popražimo na olju, dodamo na rezance narezano korenje, por, zeleno, papriko, bučke, stročji fižol in na hitro popečemo. Dodamo čili, šeri, sojino...
Pirina kaša s tofujem in zelenjavo
V ponvi na žlici olja prepražimo sesekljano čebulo, na kolobarčke narezan korenček in stebelno zeleno (ali ½ grobo naribane gomoljne zelene) ter tofu, ki smo ga zdrobili med...
Kuskus s piščancem in zelenjavo
Piščančji file narežemo na rezance, na štedilniku ta čas ogrejemo ponev in jo pokapljamo z malo olja. Prepražimo sesekljano čebulo, dodamo piščančje meso, na rezance narezano papriko...
Polnjene bučke s kozicami in arašidi
Bučke narežemo na 4 cm dolge kolobarje in z žlico izdolbemo sredico, tako da jih bomo lahko nadevali. V posodi skupaj zmešamo vse naštete sestavine in s pripravljeno maso nadevamo bučke....
Zloženka s svežim kozjim sirom in izbrano zelenjavo
Pečen paradižnik pripravimo tako, da gaoperemo, mu izrežemo pecelj ter na vrhnji strani zarežemo križ z nožem. Tako pripravljen paradižnik potopimo v vrelo vodo za minuto ali dve. Pri...
Zelenjavna 'carbonara'
Najprej sesekljamo zelenjavo: čebulo na rezine in papriko ter jajčevec na kockice. Bučko najprej prepolovimo, potem odstranimo osrednji del (potrebujemo lepši, zeleni del bučke s čisto...