- Iskali ste:
-smetana x
drobnjak x
-jogurt x
Porova juha po moje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netPor prerežemo na četrtine po dolgem in ga razrežemo počez, da dobimo majhne koščke. Obvezno operemo, ker lahko vsebuje majhne kamenčke ali pa zemljo. Narezan por vsujemo v posodo v...
Idrijski žlikrofi
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZa pripravo idrijskih žlikrofov so potrebni naslednji postopki: 1. Priprava testa: iz moke, jajca in vode ali mleka se zamesi testo, ki je mehkejše kot testo za rezance. Testo se gnete...
Polnjeni lignji z mocarelo in zelišči
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNajlažje je, če kupimo že očiščene lignje. Lovke kuhamo 10 minut v rahlo slani vodi, da se zmehčajo. Mocarelo naribamo in jo zmešamo s parmezanom in zelišči. Napolnimo lignje do polovice...
Fužinska juha s krompirjem - DR magnum
Enolončnice - www.kulinarika.netV posodo na pregreto mast ali olje damo na koščke narezano čebulo, na kose narezano piščančje meso in razrezano slanino na koščke. Dodamo na drobno narezan korenček in kolerabo, gorčico,...
Piščanec z limono in zelišči
Glavne jedi - www.kulinarika.netPečico pripravimo za peko na žaru. Zelišča in česen nasekljamo, dodamo limonin sok in naribano limonino lupinico, olivno olje (7 do 8 žlic) in vse dobro premešamo. Piščancu odstranimo...
Krompirjeve kroglice
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir skuhamo, olupimo ter ohlajenega naribamo. Dodamo na kocke narezano slanino, drobnjak, malo drobtin in 1 do 2 jajci. Iz dobljene mase oblikujemo kroglice, jih povaljamo v drobtinah...
Pečene bučke s skuto
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke po dolgem prerežemo in izdolbemo sredico. Nato jih solimo in jih na malo olja popečemo na obeh straneh. Zložimo jih na namaščen pekač. Medtem zmešamo skuto, jajci, moko, odcejeno...
Šampinjoni z orehovim nadevom
Predjedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jim odstranimo bete. V posodico damo sesekljane bete, strt česen, sesekljane orehe, nasekljan peteršilj in drobnjak, ter vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še...
Tortilje z riževim nadevom
Predjedi - www.mojirecepti.comV slani vodi skuhamo riž. Čebulo in drobnjak sesekljamo. Ovčji sir narežemo na kocke. Losos narežemo na rezine. K rižu vmešamo čebulo, drobnjak, ovčji sir, losos, sol, poper, peteršilj,...
Zelenjavni praženec
Predjedi - www.mojirecepti.comKorenje in bučke operemo in na grobo naribamo. Damo na krpo in dobro osušimo. Drobnjak narežemo. Rumenjake zmešamo z moko. Počasi prilivamo mleko. Primešamo nariban sir, drobnjak in...