Solatni krožnik s piščančjim mesom in medenim prelivom
Meso: piščančja prsa narežemo na tanke trakove in jih posolimo, popopramo, dodamo malo timijana in malo rožmarina ter premažemo z žlico gorčice. Pustimo, da se okusi prepojijo in se...
Solata štirih fižolov
Fižolu, če je v konzervi, odcedimo večine vode in stresemo v večjo skledo. Paradižnik, papriko in čebulo narežemo na koščke velikosti fižola in dodamo v skledo. Dodamo nasekljan koriander,...
vampi s krompirjem
priprava Krompir očistimo, olupimo, zrežemo na kocke, pristavimo in zavremo. Med kuhanjem mu dodamo šetraj, timijan in lovorov list. Kuhane vampe narežemo na tanke rezance. Čebulo olupimo...
stročji fižol po grško
predpriprava V loncu pristavimo zelenjavko in timijan. Stročji fižol očistimo in poševno narežemo na koščke. Nato ga stresemo v vrelo zelenjavko in počasi kuhamo približno 10 minut....
Polnjene paprike
Paprike dobro umijemo in jih očistimo peclja in semen. V kozico damo olje in sesekljano čebulo. Ko čebula zarumeni, dodamo meso in posolimo. Meso pražimo samo toliko, da spremeni barvo....