Pšenični zdrob z zelenjavo
Predjedi - www.mojirecepti.comV vrelo zelenjavno juho vsujemo pšenični zdrob, solimo in na rahlem ognju kuhamo dokler se ne napne. Odstavimo in pustimo pokrito, da se nekoliko ohladi. Česen olupimo in sesekljamo....
Celoletna solata
Solate - www.kulinarika.netTestenine skuhamo po postopku, jih odcedimo in počakamo, da se ohladijo. Medtem ko se kuhajo testenine, na olivnem olju na hitro (5 minut) popražimo vso zelenjavo (solimo, popramo),...
Zelenjava v parmezanovi skorjici
Glavne jedi - www.kulinarika.netZamesimo testo iz sestavin, dosolimo, če nam ni že dovolj slano. Razvaljamo in damo v pekač, prešpikamo z vilicami. Na testo razporedimo nadev, dodamo mozzarelo in pečemo 25 minut na...
Preliv za testenine
Omake in namazi - www.kulinarika.netMeso opečemo oz. dušimo na čebuli, dodamo zelenjavo, in dušimo vse skupaj 15-20 min.Dodamo malce moke ter zalijemo z juho, da je omaka prav gosta, dodamo začimbe, ter dušimo še par...
Zelenjavna 'carbonara'
Najprej sesekljamo zelenjavo: čebulo na rezine in papriko ter jajčevec na kockice. Bučko najprej prepolovimo, potem odstranimo osrednji del (potrebujemo lepši, zeleni del bučke s čisto...
Ajdovi rezanci po sredozemsko
Ajdove rezance skuhamo v vreli slani vodi. Na olivnem olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo narezano papriko, jajčevce in bučke. Pražimo toliko časa, da zelenjava porumeni. Dodamo...
Pirini rezanci po mediteransko
Zelenjavo operemo in narežemo na kocke. Na oljčnem olju ovenemo sesekljano čebulo, dodamo narezano papriko, jajčevce in bučke.Pražimo toliko časa, da zelenjava zarumeni. Dodamo česen...