Casarezze po moje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo olupimo in jo na olivnem olju prepražimo, da postekleni. Dodamo na ne preveč majhne koščke narezan por in ga dušimo, dodamo na kolobarje narezano korenje in vse skupaj dušimo...
Meksikančki s peperonato
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke potolčemo, jim odstranimo mastno kožico, jih namažemo z gorčico, natremo s česnom, soljo, poprom in začimbami po želji, premažemo z olivnim oljem in zaprto pustimo čez noč v...
Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Polnjeni paradižniki z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izdolbemo, notranjost posolimo, nato jih obrnemo, da se odcedijo. 2. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sesekljano čebulo,...
Sočna piščančja prsa iz pečice
Kruh narežemo na rezine in ga v pečici pri 125 stopinjah posušimo. Kruh nato zmeljemo v multipraktiku ali pa ga damo v vrečko in zdrobimo z valjarjem. V ponvi stopimo maslo, dodamo...
Zelenjava v parmezanovi skorjici
Glavne jedi - www.kulinarika.netZamesimo testo iz sestavin, dosolimo, če nam ni že dovolj slano. Razvaljamo in damo v pekač, prešpikamo z vilicami. Na testo razporedimo nadev, dodamo mozzarelo in pečemo 25 minut na...
cvetačne polpete
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje zelenjave; gl izboljšanje. Cvetačo očistimo in razcvetkamo. Korenček očistimo, ostrgamo in narežemo na kockice. V krop stresemo...
ocvrti lignji, avokado in češnjevci v solati
predpriprava V skledici gladko razmešamo moko, jajci in mineralno vodo; mešanico pustimo stati 15 minut. Lignje temeljito očistimo, narežemo na kolesca in dobro posušimo na papirnatih...
bučke z nadevom iz mlade koruze
Predjedi - www.gurman.eupriprava Sredino bučk izdolbemo, zatem pa jih pokapljamo z oljem in limoninim sokom ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Čili razpolovimo, razsemenimo in drobno sesekljamo....
Zelenjavna 'carbonara'
Najprej sesekljamo zelenjavo: čebulo na rezine in papriko ter jajčevec na kockice. Bučko najprej prepolovimo, potem odstranimo osrednji del (potrebujemo lepši, zeleni del bučke s čisto...