Meksikančki s peperonato
Glavne jedi - www.kulinarika.netZrezke potolčemo, jim odstranimo mastno kožico, jih namažemo z gorčico, natremo s česnom, soljo, poprom in začimbami po želji, premažemo z olivnim oljem in zaprto pustimo čez noč v...
Polnjeni paradižniki z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.net1. Paradižnikom odrežemo del s pecljem, z žličko jih izdolbemo, notranjost posolimo, nato jih obrnemo, da se odcedijo. 2. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo sesekljano čebulo,...
Sočna piščančja prsa iz pečice
Kruh narežemo na rezine in ga v pečici pri 125 stopinjah posušimo. Kruh nato zmeljemo v multipraktiku ali pa ga damo v vrečko in zdrobimo z valjarjem. V ponvi stopimo maslo, dodamo...
Zelenjava v parmezanovi skorjici
Glavne jedi - www.kulinarika.netZamesimo testo iz sestavin, dosolimo, če nam ni že dovolj slano. Razvaljamo in damo v pekač, prešpikamo z vilicami. Na testo razporedimo nadev, dodamo mozzarelo in pečemo 25 minut na...
bučke z nadevom iz mlade koruze
Predjedi - www.gurman.eupriprava Sredino bučk izdolbemo, zatem pa jih pokapljamo z oljem in limoninim sokom ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Čili razpolovimo, razsemenimo in drobno sesekljamo....
Zelenjavna 'carbonara'
Najprej sesekljamo zelenjavo: čebulo na rezine in papriko ter jajčevec na kockice. Bučko najprej prepolovimo, potem odstranimo osrednji del (potrebujemo lepši, zeleni del bučke s čisto...
Krompirjeva musaka
Zavrite približno pol litra vode. Vzemite jušno kocko. Ker delamo vegetarijansko jed, bom uporabil zelenjavno, lahko pa uporabite tudi mesno, sploh če namesto soje uporabljate meso....
Rumeni žličniki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRumeno bučo očistimo in olupimo ter do mehkega kuhamo v vodi ali nad soparo. Ko je kuhana, jo odcedimo. Ker je zelo vodena, lahko pustimo, da se cedi tudi vso noč. Nato rumeno bučo...