Spomladanski piščanec z zelenjavo
Piščančje prsi zrežemo na trakove ali majhne koščke ter jih začinimo. Čebulo in česen sesekljamo, ostalo zelenjavo zrežemo na tanke trakove. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo...
Zelenjavna mineštra
Na olje vržemo na kocke narezano zelenjavo, podušimo, dodamo začimbe in kuhamo 15 - 20 minut. Ko je skuhano, zelenjavo zmečkamo z vilicami ali paličnim mešalnikom.
Solata z mletim mesom in bučkami
Na olju prepražimo mleto meso, ki smo ga začinili (sol, mleta paprika, poper). V drugi ponvi prepražimo bučke, ki smo jih malo solili. Zeleno solato operemo in jo narežemo v posodo....
Testenine z bučkami in panceto
Testenine skuhamo v slanem kropu. Na olju prepražimo čebulo, dodamo česen ter na kockice narezane bučke. Vse skupaj dušimo, dodamo vse začimbe, zalijemo z malo vode in potem z vinom....
Mleto meso z barvito sočno zelenjavo
Na olivnem olju popražimo nasekljano čebulo, da zarumeni. Če želimo, je lahko narezana na večje koščke, da ostane sočna. V ponev nato dodamo soljeno meso in ga pražimo 2 do 3 minute,...
gratinirane bučke in škampovi repki
predpriprava Baziliko, meto in origano osmukamo in drobno sesekljamo. Zmešamo jih z drobtinami, mleto rdečo papriko in 20 grami drobno naribanega sira. Škampove repke na hitro splaknemo...
presna zelenjavna solata z arašidi
predpriprava Bučke in koromač očistimo in narežemo na rezance. Papriko razpolovimo, očistimo in zrežemo na rezance. Čebulo olupimo in narežemo na zelo tanke rezance. Čilija podolžno...
bučkina juha s sirovim bešamelom
predpriprava Slanino (brez kože) zrežemo na drobne kockice, ki jih v posodi pri visoki temperaturi hrustljavo opečemo. Papriko (gl. opombe) razpolovimo, očistimo in zrežemo na kockice....
Zelenjava na žaru
30-45minut - www.ringaraja.netNa žaru lahko pripravimo našteto zelenjavo,tako da jo narežemo na enako velike kose,jih pokapamo z olivnim oljem,posolimo,potrosimo s sesekljanim česnom in petršiljem,popopramo in spečemo...
Kvinoja s pisano zelenjavno omako
1. Kvinojo stresemo na cedilo in jo temeljito operemo pod curkom vroče vode. 2. Kuhamo jo približno 20 minut v slani vodi, ki naj jo prekriva vsaj za 2 prsta. 3. Med tem pripravimo...