Deset minutna omaka za pašto
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSesekljamo čebulo in jo v večji posodi ali ponvi popražimo na olivnem olju. Medtem ko se čebula praži, pristavimo na štedilnik vodo za pašto. Nasekljamo še papriko in jo dodamo čebuli....
Pikantna bedrca
Glavne jedi - www.kulinarika.netBedrca natremo s soljo, poprom, rdečo sladko papriko in česnom. Položimo jih v ognjevarno stekleno posodo ter jih začinimo s pekočim ajvarjem, gorčico, baziliko in pokapamo z olivnim...
Polpete z gobicami
Predjedi - www.mojirecepti.comSkuto damo na cedilo, da se dobro odcedi. Šampinjone očistimo in na drobno sesekljamo. Pest suhih jurčkov namočimo v mlačni vodi, da se napnejo. Nato jih iztisnemo in drobno sesekljamo....
Teletina s papriko
Glavne jedi - www.mojirecepti.comTelečje meso narežemo na koščke in ga popečemo na olivnem olju. Dodamo sesekljano čebulo, na kocke narezano rdečo papriko, sol in poper. Vse skupaj prepražimo, nato dodamo moko in prilijemo...
Krompir s skuto
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir skrtačimo in ga skuhamo. Medtem nadrobimo feta sir in ga z vilicami pretlačimo. V skledi gladko razmešamo skuto, jogurt in feta sir. Korenje, papriko in kumaro očistimo, operemo...
Pečena zelenjava s prelivom
Predjedi - www.mojirecepti.comBučko, jajčevec in papriko operemo in narežemo na rezine. Artičoko narežemo. Zelenjavo pokapljamo z olivnim oljem, solimo in popramo. Spečemo jo na žaru. V terilniku zmešamo baziliko,...
Zelenjavna omaka
Omake in namazi - www.mojirecepti.comBučki, korenčka, papriko, cvetačo in brokoli narežemo. Čebulo in česen sesekljamo. Na olju prepražimo česen in čebulo. Dodamo vso narezano zelenjavo in grah. Solimo, popramo, dodamo...
Koruza alabut
Enolončnice - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in popražimo na olju. Dodamo na majhne kocke narezane ledvičke. Ko dobijo barvo, jim dodamo na kocke narezan krompir in na kolobarje narezan korenček, por in gobe...
Začinjeni kare
Meso najprej z obeh strani potolčemo. Začinimo jih z vegeto, popopramo, potresemo z mleto rdečo papriko, timijanom, baziliko in rožmarinom. Česen narežemo na lističe in jih damo na...
Pečena zelenjava po mediteransko
Glavne jedi - www.kulinarika.netJajčevce narežemo na rezine (ne lupimo) in močno posolimo, damo na cedilo in jih pustimo približno pol ure, da spustijo vodo (to zato, da kasneje ne vpijajo toliko olja). Vzamemo velik...