- Iskali ste:
-smetana x
paradižnik x
-timijan x
30-45 x
Sataraš
Na maščobi prepražimo čebulo. Dodamo narezano papriko in paradižnik. Zalijemo z vodo. Solimo, popramo in dodamo mleto papriko po okusu. Kuhamo, dokler ni paprika mehka.
Kalifornijska salsa
Prvih šest sestavin zmešamo skupaj. Nato skuhamo feferone in česen v skodelici vode (15 minut). Dodamo jih salsi skupaj z vodo. Ohladimo in postrežemo.
Jajce v paradižniku
Paradižnikom odrežemo vrhnji del, kot za pokrovček in jih izdolbemo. Posolimo jih in obrnemo, da odteče tekočina. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj naložimo paradižnike. V vsakega...
Špageti na hitro
Skuhamo špagete, v tem času pripravimo omako: na olivnem olju prepražimo stisnjen česen, dodamo pasiran paradižnik in premešamo. Zalijemo z malo vode. Dodamo sesekljane olive in na...
Piščančja rižota z zelenjavo
Na olju prepražimo najprej por in korenje, dodamo meso. Podušimo. Nato dodamo riž in zalijemo z jušno osnovo. Po potrebi dolivamo. Malo preden je riž kuhan, dodamo pest zmrznjenega...
Perotovi polnjeni lignji
Priprava lignjev: lignje očistimo in znotraj na malo posujemo z dobro mislijo. Lignje nadevamo z v pršut zavitim končkom sira in paprike. Ligenj zapremo z zobotrebcem in ga namažemo...
Zelenjavna omaka za testenine
Vse sestavine narežemo na manjše kose. Grah ter korenček zmeljemo s paličnim mešalnikom v kašo (dodamo malo vode). Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni. Dodamo ščepec sladkorja....
Zrezek po cigansko
Zrezke začinimo s soljo, vegeto, poprom, gorčico. Na olju prepražimo čebulo in česen, tako da čebula postekleni. Paradižnik nasekljamo na drobne koščke in ga skupaj z narezano papriko...
Solata iz jajčevcev, majoneze in paradižnika
Jajčevce narežemo na lističe, debele slaba 2 cm in spečemo na žaru. Pustimo, da se ohladi. Paradižnik narežemo na kockice velike 2 cm, posolimo in damo na cedilo, da se čim bolj odcedijo....
Vege Bolognese
Vso zelenjavo narežemo. Čebulo in česen popražimo, dodamo koren in papriko. Medtem, ko pražimo zelenjavo, zalijemo sojine kosmiče z vrelo vodo. Po parih minutah jih odcedimo in dodamo...