- Iskali ste:
-smetana x
peteršilj x
-bazilika x
15-30 x
Korenčkova fit solata
Korenček ostrgamo, očistimo in ga na drobno naribamo. V drugi posodi zmešamo in pretlačimo nasekljan česen in sol, dolijemo jogurt in popramo. Z vilico stepamo in počasi dolivamo olje....
Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...
Namaz iz bučnih semen
Ovsene kosmiče na hitro prevremo v rahlo osoljeni vodi. V mešalniku zmešamo: polovico bučnih semen, ovčji sir, česen, olivno olje, peteršilj, poper in sol. Na koncu vmešamo drugo polovico...
Prežganka po moje
V posodo, v kateri se bo kuhala juha, damo maslo in ga stopimo na zmernem ognju, dodamo nariban korenček in malo podušimo. Poprašimo z moko, malenkost popražimo in zalijemo s kropom,...
Pisane mix testenine v solati
Pisane testenine skuhamo v slani vodi (al dente) in jih odcedimo. Ohlajenim dodamo šunko, obe vrsti sira, narezanega na majhne kocke, štorovke, olive, razpolovljene kumarice, kis, olje,...
Cigare
Za nadev zmešamo skuto in nasekljan peteršilj. Posolimo. Testo prerežemo tako, da dobimo trikotnike. Na testo damo žlico nadeva, ga razporedimo ob stranici ter zvijemo proti ožjemu...
Pasta olje, česen in feferoni
Skuhamo testenine "al dente". Tačas, ko se testenine kuhajo, nasekljamo česen na lističe, narežemo ali zdrobimo feferone (če so majhni, jih samo prerežemo), nasekljamo peteršilj...
Pražen stročji fižol
V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo. Ko ta postekleni, dodamo ocvirke in nato fižol. Pražimo 10 minut, dodamo česen in na koncu umešamo jajci ter potresemo s sesekljanim peteršiljem.
Pikanten skutin namaz
Skuto,gorgonzolo in mehko maslo damo v mešalnik in zmešamo. Posebej na drobno sesekljamo peteršilj(lahko tudi drobnjak) in ga na rahlo umešamo v maso, ki jo nadevamo v primerno posodico...
Regratova solata
Regrat narežemo na manjše kose in ga damo v skledo. Sesekljamo čebulo in jo dodamo regratu. Dodamo sesekljan drobnjak, peteršilj (po želji), sol, olje, kis in vodo. Na koncu vse skupaj...