- Iskali ste:
-smetana x
peteršilj x
-timijan x
pinjole x
Lignji v pečici z balzamičnim kisom in pinjolami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLignjem odrežemo lovke in jih narežemo na obročke. Peteršilj in olupljen česen drobno sesekljamo. Lignje naložimo v pekač, dodamo česen in peteršilj in polijemo z olivnim oljem. Vse...
Piščančje meso z rižem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje meso narežemo na manjše koščke. Pripravimo marinado iz soka 1 limone, mletega cimeta, soli, popra, jogurta in vanjo damo koščke mesa. V hladilniku mariniramo najmanj 3 ure....
Solata iz kvinoje
Solate - www.mojirecepti.comKvinojo skuhamo po navodilih iz embalaže. Nato jo odcedimo in razporedimo po posodi, da se ohladi. Dodamo sesekljano čebulo, rozine, nadrobljen feta sir, semena granatnega jabolka,...
Solata s topinamburjem
Solate - www.mojirecepti.comTopinambur dobro operemo in ga v olupkih skuhamo v slani vodi. Nato ga olupimo in narežemo na kocke. Pinjole prepražimo v ponvi brez maščobe. V posodici zmešamo limonin sok, olivno...
Pasta genovese
Česen olupimo in ga damo v mešalnik, dodamo lističe sveže bazilike, malo peteršilja in sol. Mešamo in prilivamo olivno olje. Ko se omaka razredči, dodamo mlete pinjole. Skuhamo špagete...
Pesto alla genovese
Omake in namazi - www.kulinarika.netVse vržemo v mešalnik (prihranimo nekaj pinjol in jih dodamo šele na koncu) in vrtimo, dokler ne dobimo bolj ali manj konsistentne mase. Če namesto pinjol uporabimo kakšne trše oreščke,...
Beluši v sardelno - gorčični omaki
Ostale jedi - www.kulinarika.netSardine iz konzerve vzamemo iz olja in jih skupaj z gorčico, limoninim sokom, pinjolami, rumenjakom in začimbami zmeljemo v sekljalniku. Zmes segrejemo v kozici in po potrebi dolivamo...
Malo drugačna lazanja s hobotnico
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netHobotnico 15 minut kuhamo z jušno zelenjavo, da spusti sluz. Odcedimo. Narežemo jo na grižljaj velike koščke. Čebulo in česen sesekljamo. Paradižnik križno zarežemo in ga za nekaj sekund...
Tunine bučke v pečici
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPečico segrejemo na 230 stopinj na funkciji žar. Bučki po dolžini prerežemo na polovico (po želji olupimo) in z žlico izdolbemo semenje in bučkino meso. Polovice bučke premažemo z olivnim...
Peteršiljeva juha s pinjolami in slanino MM
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV posodi, kjer bomo pripravili juho, ogrejemo oljčno olje, nanj vržemo narezano čebulo, nakockan olupljen krompir in narezano korenino peteršilja. Za izrazitejši okus lahko brez skrbi...