Perotovi polnjeni lignji
Priprava lignjev: lignje očistimo in znotraj na malo posujemo z dobro mislijo. Lignje nadevamo z v pršut zavitim končkom sira in paprike. Ligenj zapremo z zobotrebcem in ga namažemo...
peresniki s paradižnikovo omako z mletim piščancem
priprava Belušno zeleno olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Globljo ponev segrejemo in vanjo nalijemo olje ter dodamo...
gobova juha z zelenjavo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Belušno zeleno olupimo in drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in grobo naribamo. Gobe očistimo (gl. opombe)...
gobova juha
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje paradižnika. Gobe (gl. okvirček) očistimo. Piščančjo osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Belušno zeleno očistimo in...
Paradižnikova juha z aromatično kvinojo
1. V manjši posodi zavremo vodo za kvinojo. Posolimo. 2. Kvinojo temeljito speremo pod vročo vodo, nato jo stresemo v vrelo vodo. Kuhamo 20 minut. 3. V globoki posodi segrejemo olje....