- Iskali ste:
-smetana x
peteršilj x
pelati x
jušna osnova x
Juhica iz bučk
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNajprej seveda nasekljamo vso zelenjavo na manjše kockice, edino čebulo narežemo na tanjše kolobarje ali pol kolobarje. Ko s tem opravimo, najprej na minimalnem ognju in olju popražimo...
Nadevane paprike
Glavne jedi - www.kulinarika.netZačnemo z omako. Prepražimo čebulo, dodamo sladkor, da karamelizira. Dodamo na koščke narezan paradižnik in pelate. Malo pokuhamo in spasiramo s paličnikom mešalnikom. Nato dodamo ostale...
pašta fižol
priprava Korenček očistimo, razpolovimo in zrežemo na polkolesca. Očiščeno zeleno zrežemo na kockice. Bučko očistimo in narežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo....
Mešana buzara
Ribe in morske jedi - web-kulinarika.siNa vročem olju prpražimo čebulo, nato popečemo škampe in školjke, dodamo česen,vino, peteršilj in pelate. Vse skupaj še malo pustimo, da se poduši in zalijemo še z z ribjo osnovo ali...
Rižota z lignji in rukolo
Lignje opereš in po potrebi očistiš do konca. Kupljeni očiščeni lignji so iz prakse skoraj vedno površno očiščeni. Osušiš jih na papirnati brisači in pomokaš. Nasekljaš še čebulo, česen...
Rižota
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo in papriko prepražimo in dušimo, da se čebula stopi, dodamo jušni kocki in meso. Ko je meso pečeno, dodamo riž in paradižnikovo mezgo, mešamo in še malo prepražimo, da se riž...