- Iskali ste:
-smetana x
peteršilj x
zelena x
jušna osnova x
Zeljna juha za hujšanje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo na koščke, damo v lonec in dolijemo toliko vode, da pokrije zelenjavo. Dodamo tudi paradižnikovo mezgo in jušni kocki. Sol in poper dodamo po okusu (lahko dodamo...
Testenine s tuno in paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo nasekljamo na drobne koščke. Steblo zelene narežemo na majhne koščke. Prav tako narežemo papriko na majhne kocke. V lonec damo čebulo, zeleno, papriko in strt česen. Prilijemo...
Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Ješprenj - ričet s krompirjevo polento
Enolončnice - www.kulinarika.netStročnice dobro operemo in pustimo čez noč v vodi, da se namočijo. Vodo, v kateri so se stročnice namakale, odlijemo in natočimo svežo. Vode damo toliko, da za 5 cm prekrije stročnice....
Juha iz mletega mesa
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV kozici segrejemo maslo, dodamo meso, malo prepražimo in dodamo najprej majaron, nato še vso zelenjavo, ki jo predhodno sesekljamo ali kar zmeljemo. Tudi to malo popražimo, cca. 5...
Ričet za sladokusce, ki imajo radi meso
Enolončnice - www.kulinarika.netOpran ješprenj močimo 12 ur v hladni vodi. Fižol iz pločevinke le operemo, ker je že kuhan. Če je surov, ga ravno tako močimo 12 ur - (1 pločevinka cca. 150 dag). Meso vremo v vodi...
Fižolova enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol v pločevinki z vodo vred, zelenjavo, slanino in približno 2 l vode damo v lonec in kuhamo pol ure. Slanino damo na stran in ostalo spasiramo, po potrebi še dosolimo in popramo....
Freška repa 2
Ostale jedi - www.kulinarika.netVse gomolje razrežemo na 1 cm velike kocke in jih skupaj s peteršiljem skuhamo v slani vodi. Prelijemo v skledo in zabelimo z ocvirki.
Sarma-ta boljša
Zelje očistimo, damo liste narazen, stanjšamo mu koren, če je preveč kislo, ga operemo. V kozici na olju pražimo 2 čebuli, da lepo porumenita , dodamo meso , čisto malo skupaj prepražimo,...
pašta fižol
priprava Korenček očistimo, razpolovimo in zrežemo na polkolesca. Očiščeno zeleno zrežemo na kockice. Bučko očistimo in narežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo....