Piščanec v sladko - kisli omaki
Piščančje prsi narežemo na koščke ter jih polijemo s sojino omako in pustimo stati - lahko tudi čez noč. V ponev - vok vlijemo malo olja ter prepražimo čebulo in nato dodamo meso ter...
Tofu po moje
Tofu odcedimo in narežemo na ploščice. V posodo denemo približno dve žlici sojine omake (temne ali svetle), začinimo in vmešamo gorčico. V dobljeno mešanico položimo na ploščice narezan...
Svinjska ribica v ananasovi omaki
Meso osolimo, popopramo in pokapljamo s sokom limone in ga v močno ogreti ponvi na hitro zlato - rjavo opečemo z vseh strani. Nato ga damo v pomaščen pekač, dodamo čebulo, lovorjeve...
Marinirani svinjski zrezki v omaki
Zmešamo sestavine za marinado, česen stisnemo. Zrezke potopimo v marinado in jih pustimo čez noč, v pokriti posodi, v hladilniku. Zrezke vzamemo iz marinade in jih v ponvi, na malo...
Piščančja prsa
Sojino omako, čili in olje zmešamo. V to mešanico damo piščančje zrezke. Mariniramo jih 1 uro, vmes večkrat obrnemo. V posodi pečemo meso na vsaki strani 4 minute. V drugi posodi dušimo...
Veseli ražnjiči
1. Najprej narežemo meso na majhne koščke. 2. Skupaj zmešamo vse sestavine za marinado in potem to zmešamo skupaj z mesom in pustimo nekaj časa stati (jaz ponavadi pripravim to že večer...
Lasagna Bolognese
Najprej očistimo in naribamo korenček, sesekljamo čebulo, česen in rožmarin. Meso, čebulo, česen, rožmarin, olivno olje, korenje, sol (po okusu) in poper postavimo v hladno, srednje...
Polnjena paprika s sojinim mesom
Sojino meso namočimo v 0,5l vroče vode (kot je opisan postopek na embalaži). Jaz namočim že dan prej, da ni preveč pocasto. V kozici prepražim na koščke narezano čebulo. Ko zarumeni,...
Guvarlakia moje sosede Rule
1. Omenjene sestavine za goveje kroglice dobro zmešamo in pregnetemo ter oblikujemo kroglice (v velikosti mandarine:) 2. Prepražimo nasekljano čebulo, dodamo paradižnik (pelate in spasiranega),...
Vegi zeljna zloženka
Zelje narežemo na rezance ter ga skupaj s kumino in soljo zdušimo na žlici olja, da se nekoliko zmehča (cca. 15 minut). Medtem na olju popražimo česen in čebulo, dodamo na kockice narezan...