- Iskali ste:
-smetana x
testo x
-zelena x
-krompir x
mast x
Blini na razne načine
Glavne jedi - www.kulinarika.netTesto naredimo tako, da segrejemo 5 dl mleka in vmešamokvas. Dodamo sladkor, stopljeno maslo in dobro stolčene rumenjake. Dodamo tudi sladkor. Primešamo 30 dag moke in dobro zmešamo....
Linški kolački
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zgnetemo testo, ki naj počiva zavito v alufolijo eno uro v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo 60 enako velikih kroglic, ki jih razporedimo na pekač, obložen s peki papirjem....
Klobučki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV moki razmrvimo margarino, dodamo sladkor v prahu, kakav in rumenjak. Testo naj pol ure počiva v hladilniku. Polovico ga razvaljamo in izrežemo iz njega kroge, iz druge polovice pa...
Orehove malhice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMleko segrejemo do mlačnega, vanj umešamo 1 žlico sladkorja in kvas in pokrijemo za 15 minut. Zmešamo moko, sladkor in vanilijev sladkor in stresemo na pult. V sredino naredimo jamico,...
Dvorjanke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: margarino in mast zdrobimo v moki, dodamo vodo in zamesimo testo. Zavijemo ga v folijo in ga damo v hladilnik za toliko časa, da naredimo nadev. Nadev: Vse sestavine zmešamo...
Zavihanci
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV mlačno mleko nadrobimo kvas, počakamo, da kvas pride na vrh. Vlijemo k moki, masti in rumenjakom, zamesimo testo. Razdelimo na 4 enake dele, vsak del razvaljamo na pravokotnik dolžine...
Ocvirkovca
Iz podanih sestavin zamešamo kvašeno testo in pustimo vzhajati na toplem. Medtem pripravimo nadev. Na masti prepražimo najprej čebulo, da že začne rjaveti (najboljša je teflonska kozica),...
Piščančji enchiladas
Ostale jedi - www.kulinarika.netTesto: zmešamo vodo, jajce, kis. V skledo nasujemo moko in dodamo česen. Narežemo maslo in maščobo. Dodamo sol. Primešamo tekočino. Mesimo, dokler ne nastane čvrsto testo. Testo razvaljamo...
Ržen kruh iz krušne peči
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV posodi pripravimo kvasec. Kvas zdrobimo, prilijemo vodo, osladkamo in premešamo. V veliko posodo (maser) skozi sito presejemo moko. Na sredini naredimo jamico, okrog pa posujemo sol....
Donavski valovi
Penasto umešamo na sobni temperaturi zmehčano maslo, sladkor in sol. Med mešanjem dodajamo drugo za drugim jajca in rum. Na vrhu potresemo presejano moko s pecilnim praškom. Premešamo,...