Žlinkrofi s proseno kašo
Iz sestavin pripravimo rezančno testo in ga pustimo počivati. Med tem pripravimo nadev. Kašo skuhamo in ji primešamo ostale sestavine. Iz nadeva oblikujemo majhne kroglice. Testo tanko...
Velikonočna pletenica
Pripravimo kvas z malo moke, delom mleka in malo sladkorja. Vzhajan kvas dodamo moki, v moko še raztopljeno maslo in ostale sestavine. Dobro umesimo, ko je testo gladko, ga pokrijemo...
Sestrin jabolčni zavitek
Sestavine za testo zamesimo in tlačimo 5 - 10 minut, med časom, ko testo počiva, pripravimo nadev tako, da olupimo in naribamo jabolka, dodamo cimet, rozine in vanilijev sladkor. Testo...
Nudlni iz suhih hrušk ali kvočevi nudlni
Testo: iz vseh sestavin za testo vgnetemo mehkejše testo in ga pustimo počivati. Nato damo v sekljalnik suhe hruške, eno jajce, sladkor, žganje in vse skupaj dobro zmeljemo, na koncu...
Odlična višnjeva pita
Iz navedenih sestavin zamesimo testo, ga razvaljamo bolj na tanko in ga preložimo v pekač (od pečice, malo višji). Za nadev odcedimo višnje iz kompota in jih razkoščičimo, če je potrebno....
lešnikova potica II
predpriprava Pripravimo kvašeno testo. Nadev. Lešnike olupimo in drobno zmeljemo. Beljak stepemo v trd sneg. priprava Nadev (gl. tudi različice). V skledi zmešamo mlete lešnike, sladkor,...
makova potica II
predpriprava Pripravimo kvašeno testo. Nadev. Mleko pristavimo v nekoliko večjem loncu. Mak zmeljemo. priprava Nadev (gl. tudi različice). V vrelo mleko stresemo mak, ki ga med nenehnim...
potica z medom in orehi II
predpriprava Pripravimo kvašeno testo. Čist prt razprostremo po delovni površini in tanko potresemo z moko. Modl namažemo z maščobo, najbolje z maslom, ter potresemo z drobtinami. Nadev....
breskov zavitek z listnatim testom
predpriprava Zamrznjeno listnato testo odtajamo pri sobni temperaturi; gl. nasveti. priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Breskve olupimo (gl. triki), razpolovimo, razkoščičimo in...
najboljši jabolčni zavitek
priprava Pekač namažemo z oljem. Premaz. Jajca dobro razžvrkljamo. Primešamo jim jogurt, olje, sladkor, drobtine, vanilij sladkor in pecilni prašek. Nadev. Jabolka očistimo in naribamo,...