Lahki flancati
V posodo damo malo manj kot 20 dag moke, rumenjake in vino. Ugnetemo testo in po potrebi dodamo še preostalo moko. Razvaljamo na debelino noževega roba. S "koleščkom" izrežemo...
Frcokle
V moko dodamo vino, olje, sol, pecilni prašek in vse skupaj zgnetemo v testo. Pustimo pol ure, da počiva. Iz testa oblikujemo štručko, ki jo razdelimo na 6 enakih delov. Vsak kos razvaljamo...
Bezgovo vino
Skuhamo vino, sladkor, vanilijev sladkor in bezgove jagode in pustimo vreti vsaj 5 minut, nato ohladimo. Precedimo skozi gosto cedilo ali gazo, dodamo 4 dl ruma. Prelijemo v steklenice...
Želvice
Moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in za 1 uro damo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacijsko pa na 160...
Krhka pita
Moko in pecilni prašek presejemo v skledo. Dodamo margarino, narezano na lističe, sladkor, jajca in vino. Hitro zamesimo testo in ga zavitega v folijo damo v hladilnik. Medtem olupimo...
Ribja juha
Vse sestavine damo v lonec in kuhamo kot govejo juho. Jaz raje ribjo juho kuham v loncu na pritisk, ker ni kasneje tako močnega vonja po kuhinji. Kuha se tako dolgo, da gre meso rib...
Slani kolač
Cela jajca dobro zmešamo, dodamo malo soli in popra, olje in vino. Nato vmešamo moko s pecilnim praškom in zmešamo. Nazadnje s kuhalnico vmešamo v testo riban parmezan ter olive in...
Svinjska ribica v ananasovi omaki
Meso osolimo, popopramo in pokapljamo s sokom limone in ga v močno ogreti ponvi na hitro zlato - rjavo opečemo z vseh strani. Nato ga damo v pomaščen pekač, dodamo čebulo, lovorjeve...
Pisana mesna rolada
Dobro zmešano maso razporedimo v obliki pravokotnika na peki papir. Do dveh tretjin nadevamo z rezinami mehkega sira (lahko za toast) svežo rukolo, trakovi popečene (vložene) rumene...
Marinirani svinjski zrezki v omaki
Zmešamo sestavine za marinado, česen stisnemo. Zrezke potopimo v marinado in jih pustimo čez noč, v pokriti posodi, v hladilniku. Zrezke vzamemo iz marinade in jih v ponvi, na malo...