Brodet iz postrvi
Postrvi očistimo, temeljito operemo, odrežemo jim glave (lahko jih uporabimo za ribjo juho ali osnovo) in narežemo na večje kose. V skledi jih solimo, popramo, pokapamo z limoninim...
Makaronovo meso po moje
Čebulo narežemo in na olju prepražimo do zlato-rumene barve. Dodamo meso, malo posolimo in dobro premešamo. Pustimo, da meso spusti lasten sok, nato dodamo narezan por, še malo podušimo,...
Pappardelle z dušenim porom in pangratto
Pore prerežemo na pol po dolžini in jih zrežemo na 1 cm velike koščke. Medtem segrejemo malo olivnega olja in mu dodamo koščke masla. Nato dodamo sesekljan česen, svež timijan in por....
Zrezki v vinski omaki z gobicami in korenčkom
Čebulo na drobno sesekljamo in jo pražimo na rahlem ognju, da postekleni. Dodamo korenček, šampinjone in pražimo cca. 10 minut. V ponvi popečemo zrezke, ki smo jih malo začinili z vegeto...
dušen piščanec z zelenjavo in gobami
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Piščanca temeljito očistimo, razkosamo na četrtine in natremo s soljo in sveže mletim poprom. Zelenjavo olupimo;...
pašta fižol
priprava Korenček očistimo, razpolovimo in zrežemo na polkolesca. Očiščeno zeleno zrežemo na kockice. Bučko očistimo in narežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo....
gratiniran piščančji ragu
priprava Krompir olupimo, razkosamo na četrtine, pristavimo v hladni vodi, zavremo in kuhamo približno 25 minut. Piščančji file zrežemo na koščke ter začinimo s soljo in sveže mletim...
zelenjavni lonec s česnom
priprava V kozici zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Česnove stroke olupimo. Paradižnik za 20 sekund potopimo v krop. Nato ga odcedimo, olupimo, narežemo na četrtine in razsemenimo...
zimska čebulna juha s sojinim sirom
priprava Pečico segrejemo na 180 °C. Dno pekača obložimo s peki papirjem. Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Čebulo olupimo, velo razpolovimo, potem pa vso narežemo na tanke...
srnin file na raguju iz buče in zelene
predpriprava Pripravimo divjačinski fond. priprava Bučo očistimo; meso zrežemo na centimeter velike kockice. Zeleno očistimo in narežemo kakor bučo. Čebulo olupimo in zrežemo na približno...