Makaronovo meso po moje
Čebulo narežemo in na olju prepražimo do zlato-rumene barve. Dodamo meso, malo posolimo in dobro premešamo. Pustimo, da meso spusti lasten sok, nato dodamo narezan por, še malo podušimo,...
Pappardelle z dušenim porom in pangratto
Pore prerežemo na pol po dolžini in jih zrežemo na 1 cm velike koščke. Medtem segrejemo malo olivnega olja in mu dodamo koščke masla. Nato dodamo sesekljan česen, svež timijan in por....
dušen piščanec z zelenjavo in gobami
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Piščanca temeljito očistimo, razkosamo na četrtine in natremo s soljo in sveže mletim poprom. Zelenjavo olupimo;...
zimska čebulna juha s sojinim sirom
priprava Pečico segrejemo na 180 °C. Dno pekača obložimo s peki papirjem. Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Čebulo olupimo, velo razpolovimo, potem pa vso narežemo na tanke...
ribja juha z ostrigami in paradižnikom
priprava Jušno zelenjavo očistimo. Ribja osnova. V posodi pristavimo liter vode, vino, ribje obrezke (gl. opombe), jušno zelenjavo (gl. pojasnila), maslo,sol; beli poper in timijan....
mesna lazanja
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi pražimo 10 minut. Korenček očistimo in zrežemo na kockice. Belušno zeleno...
Rižota z artičokami in suhimi paradižniki
1. Suhe paradižnike operemo in namočimo v topli vodi za 1 uro. 2. Artičoke očistimo po navodilih iz Leksikona Zelenega ponedeljka. 3. Namočene paradižnike narežemo na trakove, te pa...