Ronaldovi piščančji zvitki s pistacijo
V posodi pristavimo vodo za kuhanje zvitkov. Pistacije grobo sesekljamo. Timijan osmukamo. Šunko zmeljemo skupaj s panceto. Nadev: v skledi zmešamo mleto meso, rumenjak, sesekljane...
Makaronovo meso po moje
Čebulo narežemo in na olju prepražimo do zlato-rumene barve. Dodamo meso, malo posolimo in dobro premešamo. Pustimo, da meso spusti lasten sok, nato dodamo narezan por, še malo podušimo,...
Pappardelle z dušenim porom in pangratto
Pore prerežemo na pol po dolžini in jih zrežemo na 1 cm velike koščke. Medtem segrejemo malo olivnega olja in mu dodamo koščke masla. Nato dodamo sesekljan česen, svež timijan in por....
dušen piščanec z zelenjavo in gobami
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Piščanca temeljito očistimo, razkosamo na četrtine in natremo s soljo in sveže mletim poprom. Zelenjavo olupimo;...
zimska čebulna juha s sojinim sirom
priprava Pečico segrejemo na 180 °C. Dno pekača obložimo s peki papirjem. Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Čebulo olupimo, velo razpolovimo, potem pa vso narežemo na tanke...
ribja juha z ostrigami in paradižnikom
priprava Jušno zelenjavo očistimo. Ribja osnova. V posodi pristavimo liter vode, vino, ribje obrezke (gl. opombe), jušno zelenjavo (gl. pojasnila), maslo,sol; beli poper in timijan....
mesna lazanja
priprava Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem sesekljano čebulo počasi pražimo 10 minut. Korenček očistimo in zrežemo na kockice. Belušno zeleno...
Govedina po burgundsko
Goveje meso razrežemo na kocke ter ga nekaj ur mariniramo s Porto vinom, konjakom in začimbami (timijan, lovor, česen, celi poper). Panceto narežemo na kocke. V kozici na olju prepražimo...
Rižota z artičokami in suhimi paradižniki
1. Suhe paradižnike operemo in namočimo v topli vodi za 1 uro. 2. Artičoke očistimo po navodilih iz Leksikona Zelenega ponedeljka. 3. Namočene paradižnike narežemo na trakove, te pa...