svinjski file z jurčki
priprava Svinjski file narežemo na 20 koščkov, debelih približno pol centimetra. Panceto zrežemo na večje koščke. Pečico segrejemo na 100 °C. Jurčke očistimo in narežemo na večje...
svinjski medaljoni na stročjem fižolu s češnjevci
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje stročjega fižola; vodo posolimo. Stročji fižol očistimo in poševno narežemo na približno 2 centimetra široke koščke. Stresemo...
pečen piščančji file s pikantno zelenjavo
predpriprava Piščančji file oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in blago potolčemo. Začinimo ga s soljo in sveže mletim črnim poprom. Papriko očistimo in narežemo na kocke. Čili...
goveji file s paradižnikovo omako
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. V goveji file vtremo sol in sveže mlet poper. V ponvi razpustimo maslo, na katerem file po vseh straneh zlato rjavkasto opečemo. Opečen goveji...
mesne polpete
priprava Mleko pristavimo in zavremo. Toastu porežemo skorjice, sredico pa narežemo na kocke, ki jih prelijemo z vročim mlekom. Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo; šalotke...
krompirjeva solata s klobaso
predpriprava Krompir temeljito operemo in stresemo v lonec. Prelijemo ga s toliko hladne vode, da sega za prst čez krompir, pristavimo, pokrijemo, zavremo in počasi kuhljamo 20 do 25...
rižota z jurčki in govejim filejem
predpriprava Čisto govejo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Goveji file narežemo na majhne koščke, ki jih začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Jurčke očistimo...
korenčkova kremna juha z breskvami
priprava Zelenjavna osnova pristavimo in segrejemo. Korenček očistimo in drobno narežemo. Šalotki olupimo in drobno sesekljamo. V posodi pristavimo četrt vroče zelenjavne osnove, sesekljano...
zvitek s prekajenim lososom, pokrovačo in avokadom
predpriprava Pokrovače očistimo, blago posolimo in 5 minut kuhamo nad soparo. Ko meso postane belo, jih odcedimo in ohladimo. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in...
brstični ohrovt s šampinjoni
priprava V loncu pristavimo vodo za kuhanje brstičnega ohrovta, Brstični ohrovt očistimo (gl. nasveti) in stresemo v krop, v katerem ga kuhamo približno 7 minut, da ostane čvrst. Šampinjone...