- Iskali ste:
-testo x
-čokolada x
drobtine x
kvas x
-zdrob x
Slivova pita iz mrzlo kvašenega testa
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz mleka (malo segretega), sladkorja in kvasa naredimo kvasni nastavek in pustimo na toplem, da vzhaja. Iz moke, masti (ali margarine), soli in kvasnega nastavka zamesimo testo, ki...
Jabolčna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZamesimo testo za potico in pustimo, da vzhaja eno uro. Vzhajano testo razvaljamo na pomokanem prtu na debelino prsta. Po testu namažemo kislo smetano, razmešano z jajci. V naribana...
Kuhani štruklji iz vzhajanega testa
V posodo damo sol in moko, v katero naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja, 1/2 dl mlačnega mleka in malo moke. Postavimo na toplo, da kvas vzhaja. K vzhajanemu...
Polpetki iz šampinjonov 2
Glavne jedi - www.kulinarika.netŠampinjone zrežemo na majhne koščke in jih pražimo brez maščobe, približno 10 minut, da izhlapi voda. Medtem v mešalniku obdelamo zelenjavo in lešnike. Peteršilj in drobnjak sesekljamo,...
Potica stare mame
Razmehčamo sestavine na toplem. Kvas vzhajamo. Med moko stresemo pecilni prašek, nato v posodi zamesimo testo z vsemi sestavinami. Če mesimo ročno, si pomagamo s kuhalnico in testo...
Bananina potica
Kvasna emulzija: v 2 dl mlečnega mleka raztopimo sol, sladkor ter kvas. V moko vlijemo kvasno emulzijo in nato dodamo jajčno osnovo in na koncu še 60 g stopljenega masla. Mešamo s kuhalnico,...
boljša orehova potica z rozinami
predpriprava Kvašeno testo. V malo mlačnega mleka nadrobimo kvas in dodamo pol žličke sladkorja; počakamo, da se kvas stopi. Moko presejemo v skledo. Na sredi naredimo jamico, v katero...
bananina potica
predpriprava Vse sestavine za testo in nadev segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo ven že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi...
hruškova potica
priprava Hruškovo potico pripravimo kakor jabolčno potico z rozinami, le da jabolka nadomestimo s hruškami. različice gl. potica (številne različice)
jabolčna potica z orehi
predpriprava Vse sestavine za testo in nadev segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo ven že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi...