Še ena torta
Okraske naredim že kakšen dan v naprej. Spečemo biskvit po receptu. V eno maso dodamo lešnike,v eno pa kakav. Biskvite prerežemo. Lešnikov biskvit namažemo s nugat kremo. Nugat krema:...
Pisančki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPiškoti: maslo penasto stepemo s sladkorjem, vanilinim sladkorjem in ščepcem soli. Vmešamo rumenjak in čokolado, ki smo jo narezali na koščke. Maso vmešamo v moko in zamesimo testo....
Torta za Nino
Biskvit: čokolado stopimo nad paro in jo pustimo, da se malo ohladi. Maslo (sobne temperature) in sladkor kremasto zmešamo. Rumenjake dodajamo enega po enega med mešanjem. Počasi vmešamo...
kostanjeve rezine
priprava Pekač (22 x 35 centimetrov) obložimo s peki papirjem. Biskvitno testo. Čokolado nalomimo in stopimo nad vodno kopeljo. Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg. Rumenjake, sladkor...
ledene breskove kocke brez pečenja
priprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje breskev. Breskve za 15 sekund potopimo v krop, potem pa jih odcedimo, olupimo (gl. zdravilni učinki), razpolovimo, izkoščičimo in narežemo...
lešnikove rezine
priprava Pekač (30 x 40 centimetrov) namažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. Pečico segrejemo na 180 °C. Biskvitno testo. Jajca 1 minuto stepamo z električnim ročnim mešalnikom...
čokoladna pena II
Ostale jedi - www.gurman.eupriprava Čokolado (gl. nasveti) drobno nalomimo in stopimo nad vodno kopeljo; gl. opozorila. Beljake stepemo v čvrst beljakov sneg, pri čemer postopoma dodamo 80 gramov sladkorja. Sladko...
jabolka in hruške s stepeno smetano
predpriprava Čokolado z ostrim nožem nastrgamo na večje ostružke. priprava Jabolka in hruške olupimo, zrežemo na četrtine, razpeškamo, grobo naribamo in nemudoma prelijemo z limoninim...
bananine kocke s čokolado
več kot 45 minut - www.gurman.eupriprava Nadev. 6,5 decilitra mleka pristavimo in zavremo. V preostalem decilitru mleka gladko razžvrkljamo puding, jedilni škrob, sladkor in rumenjake. V vrelo mleko med stepanjem...
čokoladne kocke s čokoladno in masleno kremo
priprava Pekača (32 x 18 centimetrov) obložimo s peki papirjem. Gl. opombe. Prepražene lešnike drobno zmeljemo. Temna krema. Sladko smetano segrejemo do vrenja. Z njo prelijemo drobno...