Pečen krompir z janežem
Mlad krompir le postrgamo, operemo in narežemo na kolobarje. Nato ga osušimo ter solimo. Na olivnem olju ga popečemo, da se naredi skorja (približno 15 - 20 minut). Pet minut pred koncem...
Krompirjeve pogačice s šunko in sirom
Iz pretlačenega krompirja in ostalih sestavih razen šunke in sira zgnetemo voljno testo, ki se lahko oblikuje. Razdelimo na enake dele, kakršno velikost pogačic pač hočemo imeti. Oblikujemo...
Podmeteno rumeno korenje
V osoljeni vodi skuhamo na manjše koščke narezano rumeno korenje in krompir. Ko je mehko, zmeljemo v gladko zmes. Razpuščenim ocvirkom dodamo moko, premešamo in dodamo k juhi. Na majhnem...
Smukavec mukavec
V vreli vodi skuhamo že olupljen krompir in ga skupaj s to vodo spasiramo v nekakšen pire (če je preveč vode, je prej nekaj odlijemo). Liste ohrovta (ali druge podobne zelenjave) kuhamo...
Najhitrejši ričet
Količine ješprenja in krompirja namenoma nisem pisala, vzamemo približno enako količino vsakega! V ekonom lonec damo oplaknjen ješprenj, na majhne kocke narezan krompir in prav tako...
Zelenjavna papica
Krompir damo na 4 dele, korenček narežemo na manjše kose, prav tako bučko. Ko je kuhano, malo solimo. Za izboljšanje okusa dodamo Zdenka sir. Vse skupaj spasiramo.
Krompir z brokolijem
Krompir olupimo in ga zrežemo na tanke rezine. Prav tako narežemo na tanke rezine brokoli. V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo krompirjeve lističe-cca.15 minut. Ponev pokrijemo...
Na margarini zapečen krompir
Skuhamo cel krompir v olupku, da se ga da prebosti, vendar še ni mehek, da bi razpadel (cca. 15 minut). Olupimo ga in narežemo na kolobarje ter potresemo z Vegeto. Medtem v ponvi raztopimo...
Pečen sladek krompir z lešniki
Krompir narežemo na približno pol cm debele kolobarje, jih naoljimo ter spečemo na 200 stopinjah. Pečemo približno 10-15 minut na vsaki strani. Ko so pečeni (ko se lepo prebodejo z...
Primorska kljukuša
Krompir in čebulo narežemo na kockice. V posodi zamešamo moko, sol in poper, dodamo narezan krompir, čebulo ter česen. Dodajamo vodo, dokler zmes ni ne pregosta, ne preredka. Dobro...