Njoki z radičem in pršutom
Radič operemo in narežemo na rezance. Kuhamo ga nekaj minut v slanem kropu, ki mu dodamo malo limoninega soka in precedimo. Posebej v malo vode 2 minuti kuhamo pršut, nato ga precedimo...
Mortadelin penast namaz
Mortadelo narežemo na manjše kose. Radič dobro operemo in nasekljamo. Mortedelo, maslo sobne temperature, limonino lupinico, pistacije in radič zmeljemo v multipraktiku do gladke strukture....
Medeno žganje
Limoni dobro operemo in lupinico tanko olupimo z nožem za lupljenje krompirja (samo rumeni del - beli je grenak), nato iztisnemo še sok. Vodo zavremo in odstavimo, vanjo damo cimet,...
pekoča juha z lepotkami in koromačem
priprava Koromač očistimo, razpolovimo in izrežemo trdo sredico; koromač drobno narežemo, zelene lističe prihranimo. Česen olupimo, 3 stroke drobno sesekljamo. Čili zdrobimo. Kruh narežemo...
ocvrti lignji
priprava Olje za cvrenje segrejemo. Lignje očistimo, ali kupimo 750 gramov že očiščenih. Trupe narežemo na približno centimeter debela kolesca; gl. opombe. Dobro jih posušimo, povaljamo...
pekoč brancinov karpačo s češnjevci
priprava Brancina filiramo; gl. opombe. Brancinov file s kožo navzdol položimo na delovno površino. Z dolgim, ostrim nožem po vsej dolžini narežemo čim tanjše rezine. Čilije zdrobimo....
škarpinin medaljon na žaru z rumenjakovo omako z zelenimi beluši
priprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. V ponvici segrejemo žlico olivnega olja, na katerem prepražimo olupljena česnova stroka, ki pa se ne smeta...
zvitek s prekajenim lososom, pokrovačo in avokadom
predpriprava Pokrovače očistimo, blago posolimo in 5 minut kuhamo nad soparo. Ko meso postane belo, jih odcedimo in ohladimo. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. Česen olupimo in...
ajdova kaša z rozinami in medom
priprava Rozine dobro operemo in odcedimo. V posodi pristavimo 2,5 decilitra vode s soljo. Ko zavre v krop stresemo ajdovo kašo, ki jo počasi kuhljamo, da se zgosti v kašasto jed. Odstavimo...
brancinov file na koromaču
priprava V posodi pristavimo in zavremo vodo za kuhanje ali soparjenje koromača. V pečici segrejemo zgornji žar. Koromač očistimo, potem pa vsak plod podolžno narežemo na 6 rezin, ki...