Pomarančni sirup
Lupine 5 velikih pomaranč, ki smo jih predhodno dobro oprali, zmeljemo na mesoreznici. Zalijemo z litrom vode in pustimo stati 24 ur. Precedimo in ožamemo čez gazo. Dodamo 1 kg sladkorja...
Brizgani šarmerji
Beljak stepamo, dodajamo sladkor v prahu, nato maslo ali margarino in na koncu še moko. Dobimo homogeno maso, ki jo nabrizgamo na pekač. Najbolje s testomatom z nastavkom z zvezdico....
Lepinje a la Cico
V posodo stresemo moko, ki ji primešamo sol in suhi kvas ter s pomočjo mleka ali jogurta zamesimo mehko testo. Biti mora še malo lepljivo. Na toplem vzhajamo pol do tričetrt ure. Vzhajano...
Miške
Zgnetemo testo in ga damo vzhajat za eno uro. Testo je precej redko. Nato testo stepemo, zamešamo rozine in spet vzhajamo za cca. pol ure. Nato miške zajemamo z žlico in jih spečemo...
Pol koruzni kruh
2 dl vode zavremo, dodamo margarino, poparimo koruzno moko, med mešanjem ohlajamo, dodamo belo moko, ko je masa primerno mlačna, dodamo še ostale sestavine, dobro pregnetemo in oblikujemo...
Griloške
Sladkor spražimo, da bo svetlo rumene barve. Dodamo margarino ali maslo in smetano in kuhamo cca. 20 minut, da se sladkor stopi. Na koncu dodamo grobo zmlete orehe. Polijemo po oblatih...
Orehova torta s karamelno kremo
Okrogel model premera 24 cm obložimo s peki papirjem. Beljake stepemo v trd sneg ob počasnem dodajanju sladkorja. Previdno vmešamo moko in orehe. Pečemo na 180 stopinj kakih 30 minut....
Orehovi rogljički (brez jajc in mleka)
V moki zdrobimo maslo, dodamo vse suhe sestavine in jih med seboj premešamo. Dodamo tekočino in zgnetemo testo. Takoj oblikujemo klobaso, jo narežemo na centimetrske kolobarčke in oblikujemo...
Košara peciva za praznovanja
Ponavadi pečem tri večere oziroma noči, četrti dan jih dekoriram, zložim v košaro na dobro poškrobljen prt. Jaz naredim tako košaro peciva za vsa večja praznovanja. Ko se gostje zbirajo,...
Fižol v solati
Fižol čez noč namočimo v topli vodi. Odcedimo in ga skuhamo do mehkega v slani vodi. Odcedimo, vodo lahko prihranimo za fižolovo juho. Čebulo narežemo na rezine, jo primešamo fižolu...