Slana torta iz palačink
Posodo za narastke namastimo, obložimo s palačinkami in jih premažemo z mešanico kisle smetane in jajca, ki jo osolimo in popramo (pazimo, da so robovi palačink dobro navlaženi s smetano)....
Danuškin osličev narastek
Osliče skuhamo v slani vodi in jih očistimo. Na olju prepražimo čebulo, da se zmehča. V pekač zložimo dušeno čebulo, zdrobimo osliče, solimo, potresemo s parmezanom in moko ter vse...
Pastičo
Testenine skuhamo v slani vodi in jih odcedimo. Na vročem olju na hitro prepražimo čebulo in česen, dodamo mleto meso, precej soli in popra ter pražimo med mešanjem. Dodamo sesekljane...
Kaneloni - polnjeni in pečeni
Odvisno od nadeva, v pekač z višjim robom vlijemo ali začinjeno paradižnikovo omako ali bešamel (recimo za dva prsta visoko). Naredimo poljuben nadev. Nadev 1: prepražimo čebulo, česen...
Regratova rižota
Na hitro prevremo očiščen in opran regrat. Dobro odcedimo, stisnemo, sesekljamo. Na olju prepražimo šalotko, dodamo riž, še malo pražimo, dodamo regrat. Prelijemo z žlico ali dvema...
Pisana mesna rolada
Dobro zmešano maso razporedimo v obliki pravokotnika na peki papir. Do dveh tretjin nadevamo z rezinami mehkega sira (lahko za toast) svežo rukolo, trakovi popečene (vložene) rumene...
Kvašeni štruklji s špinačo in skuto
V skledo damo moko, naredimo jamico in vanjo zlijemo 2,5 dl toplega mleka (ali pol vode pol mleka), stopljeno maslo, dodamo pol žlice soli, 2 rumenjaka in eno celo jajce. Zmešamo z...
Topinamburjeva juha
Čebulo grobo narežemo in jo prepražimo na olivnem olju. Dodamo na koščke narezan topinambur (dobro ga očistimo s ščetko) in olupljen, na koščke narezan krompir in česen ter zalijemo...
Pečena polenta brez mesa
Zavremo vodo, dodamo olivno olje in vanjo stresemo koruzni zdrob. Še preden se zgosti, dodamo vse ostale začimbe in kuhamo. Polento postavimo v hladilnik, da se strdi. Pripravimo ostale...
Svinjska rolada
Kos svinjskega stegna zarežemo tako, da dobimo velik zrezek. Vse začimbe, čebulo in česen sesekljamo in z njimi natremo meso ter ga čez noč pustimo v kvaši iz vina in olja. Naslednji...