Pomarančni sirup
Lupine 5 velikih pomaranč, ki smo jih predhodno dobro oprali, zmeljemo na mesoreznici. Zalijemo z litrom vode in pustimo stati 24 ur. Precedimo in ožamemo čez gazo. Dodamo 1 kg sladkorja...
Ameriški ponvičniki
Maslo raztopimo v majhni posodi in ga nekoliko ohladimo. Stepemo jajci. Zmešamo moko, pecilni prašek in sol, dodamo jajci, maslo, sladkor in mleko ter z električnim mešalcem stepemo...
Sadna pita
Maslo zmešamo s sladkorjem. Dodamo jajca in sol ter mešamo naprej. Ročno vmešamo še moko in pecilni. Razmažemo po namaščenem pekaču. Potresemo narezano sadje (tako, da pokriva celotno...
Šampinjoni polnjeni s sirom in šunko
Sveže šampinjone (uporabljam bolj velike) operemo, odstranimo peclje in nekoliko izdolbemo lamele na klobukih. Naribamo sir in šunko ter s tem napolnimo šampinjone. Nato jih paniramo...
Lahki flancati
V posodo damo malo manj kot 20 dag moke, rumenjake in vino. Ugnetemo testo in po potrebi dodamo še preostalo moko. Razvaljamo na debelino noževega roba. S "koleščkom" izrežemo...
Griloške
Sladkor spražimo, da bo svetlo rumene barve. Dodamo margarino ali maslo in smetano in kuhamo cca. 20 minut, da se sladkor stopi. Na koncu dodamo grobo zmlete orehe. Polijemo po oblatih...
Orehova torta s karamelno kremo
Okrogel model premera 24 cm obložimo s peki papirjem. Beljake stepemo v trd sneg ob počasnem dodajanju sladkorja. Previdno vmešamo moko in orehe. Pečemo na 180 stopinj kakih 30 minut....
Orehovi rogljički (brez jajc in mleka)
V moki zdrobimo maslo, dodamo vse suhe sestavine in jih med seboj premešamo. Dodamo tekočino in zgnetemo testo. Takoj oblikujemo klobaso, jo narežemo na centimetrske kolobarčke in oblikujemo...
Košara peciva za praznovanja
Ponavadi pečem tri večere oziroma noči, četrti dan jih dekoriram, zložim v košaro na dobro poškrobljen prt. Jaz naredim tako košaro peciva za vsa večja praznovanja. Ko se gostje zbirajo,...
Stročji fižol v solati
Stročji fižol očistimo, skuhamo v slanem kropu in odcedimo. Hladnega prelijemo z mešanico jabolčnega in balzamičnega kisa, olivnega in bučnega olja, drobno sesekljanega česna in peteršilja...