Jabolčni mafini s kremo
Beljake stepemo v trd sneg, rumenjake pa s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem stepemo v gladko maso. Jabolka zmeljemo z mlekom v kašo in jih dodamo skupaj z oljem in limoninim sokom...
Obrnjena pita
Jabolka naribamo oz. narežemo na koščke, ravno tako breskve. Nato penasto vmešamo jajca, sladkor, maslo, smetano, mleko, dodamo limonino lupinico, lešnike in moko. V testo stresemo...
Jabolčni piškot
V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor in vanilijev sladkor. To razdelimo v tri lončke. Pekač dobro namažemo z margarino in posujemo prvi lonček mase, nanj posujemo pol naribanih...
Farovške Mimike štrudl
Skuto pretlačimo, če je domača, ji gotovo ne bo potrebno dodajati kisle smetane, če pa je pusta, jo vendarle dodamo. Rumenjake, sladkor in maslo penasto umešamo, dodamo vanilin sladkor,...
kokoš z nadevom iz suhega sadja
predpriprava Suho sadje temeljito operemo, odcedimo in pristavimo v 3,75 decilitra vode. Ko zavre, odstavimo in precedimo; zavretek prihranimo. Prepečenec zdrobimo in zmešamo s sladko...
Atomski štrudelj
Moko, sladkor, zdrob, vanilij sladkor in pecilni prašek zmešamo, pekač namažemo z maslom ali margarino in polovico suhe zmesi razporedimo po pekaču. Jabolka olupimo in naribamo, ter...
kmečka orehova potica
predpriprava Vse sestavine za testo in nadev segrejemo na sobno temperaturo; gl. pojasnila. Najbolje, da tiste iz hladilnika vzamemo ven že prejšnji večer. Mleko pristavimo in počasi...
skutini štruklji z jabolki in vlečenim testom v pečici
predpriprava Vlečeno testo. V skledo presejemo moko. Na sredi naredimo jamico, v katero nalijemo olje in deciliter vode, dodamo jajce in ščepec soli, premešamo, potem pa ugnetemo gladko...
jabolčni zavitek s karamelom
priprava Vlečeno testo. Moko presejemo v skledo. Primešamo sol, prilijemo olje, potem pa postopoma primešamo vodo. Zamesimo mehko, a kompaktno testo. Testo mesimo nekaj minut (gl. opombe)....
jabolčni zavitek s skuto in orehi
predpriprava Iz moke, 1,5 decilitra mlačne vode, olja in ščepca soli ugnetemo gladko in prožno vlečeno testo. Oblikujemo ga v hlebček, premažemo z oljem in pustimo počivati 30 minut....