Puranji zrezki nadevani z bučkami v omaki iz lisičk
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo in jih obrežemo tako, da jih oblikujemo v pravokotnike. Obreznine narežemo na majhne koščke. Bučko operemo in jo drobno narežemo. Obreznine od zrezkov damo...
Piščančja prsa v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na koščke, čebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na lističe, slanino, korenček in zeleno narežemo na drobne kockice, česen stremo...
Zeljna juha za hujšanje
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo na koščke, damo v lonec in dolijemo toliko vode, da pokrije zelenjavo. Dodamo tudi paradižnikovo mezgo in jušni kocki. Sol in poper dodamo po okusu (lahko dodamo...
Testenine s tuno in paradižnikom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo nasekljamo na drobne koščke. Steblo zelene narežemo na majhne koščke. Prav tako narežemo papriko na majhne kocke. V lonec damo čebulo, zeleno, papriko in strt česen. Prilijemo...
Golaž 3. srečanja KUL - Slo
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso smo narezali na kot oreh velike kocke, slanino pa na velikost graha. Ob rezanju čebule so jokale Ognjič, Val in njena sestra Metka. V Jankotovem kotlu smo na vroči maščobi prepražili...
Fižolova enolončnica
Enolončnice - www.kulinarika.netFižol v pločevinki z vodo vred, zelenjavo, slanino in približno 2 l vode damo v lonec in kuhamo pol ure. Slanino damo na stran in ostalo spasiramo, po potrebi še dosolimo in popramo....
Sarma-ta boljša
Zelje očistimo, damo liste narazen, stanjšamo mu koren, če je preveč kislo, ga operemo. V kozici na olju pražimo 2 čebuli, da lepo porumenita , dodamo meso , čisto malo skupaj prepražimo,...
pašta fižol
priprava Korenček očistimo, razpolovimo in zrežemo na polkolesca. Očiščeno zeleno zrežemo na kockice. Bučko očistimo in narežemo na kockice. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo....
gobova juha z zelenjavo
priprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Belušno zeleno olupimo in drobno sesekljamo. Korenček ostrgamo in grobo naribamo. Gobe očistimo (gl. opombe)...
juha s škampi, zelenjavo in testeninami
Ribe in morske jedi - www.gurman.eupredpriprava Belušno zeleno in korenček očistimo, olupimo in narežemo na zelenjavne rezance. Česen olupimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. priprava V posodi segrejemo olivno olje...