- Iskali ste:
-testo x
smetana x
-kakav x
drobtine x
-kvas x
Piščančja prsa v smetanovi omaki
Omake in namazi - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in prepražimo na olju, da zarumeni. Piščančje prsi narežemo na majhne koščke ali filete in jih popečemo, da se pobelijo, nato jih zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko,...
Palačinke s puranovim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMeso narežemo na kocke in ga prepražimo na margarini. Potresemo ga z Vegeto in pustimo, da se malo duši. Ko meso dobi lepo rumeno barvo (po 10 minutah), mu dodamo nastrgan orešček,...
Enostavni skutni cmoki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netV posodo damo dva rumenjaka, ščepec soli, moko (polnozrnato, če želimo cmoke kot prilogo k omakam, pšenično - če želimo cmoke posuti s sladkorjem oz. po želji), zdrob, skuto in kislo...
Pečen ohrovt
Predjedi - www.mojirecepti.comOhrovtove liste operemo in narežemo na široke rezance. Ohrovt skuhamo do polovice v slani vodi, nato ga dobro odcedimo. Pekač namastimo z oljem in vanj stresemo ohrovt. Začinimo ga...
Polnjeni šampinjoni
Predjedi - www.mojirecepti.comŠampinjone operemo in jim odstranimo peclje. Peclje na drobno sesekljamo. Zložimo jih na pekač, namazan s kislo smetano. V ponvi segrejemo maslo in dodamo drobtine. Dodamo še sesekljane...
Stročji fižol s slanino
Predjedi - www.mojirecepti.comStročji fižol operemo in mu odrežemo konce. Narežemo ga na poljubno velike koščke in ga v vreli vodi kuhamo 40 minut. Vodo solimo proti koncu. Ko je fižol kuhan ga dobro odcedimo. Med...
Zelenjavni muffini
Predjedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Deset minut ga kuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo. Pečico segrejemo na 180° C. Vdolbinice pekača na muffine namastimo z maslom in...
Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...
Pohani kanelončki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPredhodno pečene in ohlajene palačinke eno po eno namažemo z žličko kisle smetane, nato jih čez polovico namažemo še z ajvarjem. Namazano polovičko palačinke potresemo še z naribanim...
Mesni kaneloni
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČesen olupimo in sesekljamo. Paradižnik dobro operemo in narežemo na majhne kocke. Korenje operemo in naribamo. V posodi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo strt česen. Dodamo...