Regratova rižota
Na hitro prevremo očiščen in opran regrat. Dobro odcedimo, stisnemo, sesekljamo. Na olju prepražimo šalotko, dodamo riž, še malo pražimo, dodamo regrat. Prelijemo z žlico ali dvema...
Paprika kaneloni
Papriko obdelamo tako kot za ajvar (pečemo, olupimo, očistimo semen)- pazimo le, da nam paprika ne poči! Na maščobi spenimo nasekljano šarlotko (čebulo), dodamo por, ki smo ga narezali...
cipljev file z dušenim koromačem in refoškovo omako
predpriprava Ribe očistimo, operemo po tekočo hladno vodo, obrišemo in filiramo; gl. nasveti. Fileje po obeh straneh začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom. Koromač očistimo...
dušen piščanec z zelenjavo in gobami
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Piščanca temeljito očistimo, razkosamo na četrtine in natremo s soljo in sveže mletim poprom. Zelenjavo olupimo;...
dušena postrv s timijanovo omako
priprava Postrvi očistimo in znotraj ter po zunanji strani natremo s soljo in sveže mletim poprom. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V veliki ponvi razpustimo maslo. Na njem prepražimo...
dušeni marinirani lignji s paradižnikom
predpriprava Lignje očistimo, narežemo na kolesca, stresemo v skledo in pokapljamo z limoninim sokom. Pokrijemo jih s prozorno folijo in za 60 minut potisnemo v hladilnik. Tik pred...
telečja rolada z gobjim nadevom
predpriprava Telečja zrezka potolčemo. Telečja rebra (z lahkoto) izkoščičimo. Kosti, ki smo jih izkoščičili, položimo na dno pekača. Rebra razpremo; tanjše dele obložimo z zrekom(a)....
telečji ragu v pečici
predpriprava Teletino narežemo na večje kocke. Panceto narežemo na kockice. Šalotko in česen olupimo in podolžno razpolovimo. Korenček očistimo in narežemo na kocke. priprava Pečico...
telečji ragu z mlado zelenjavo in jurčki
predpriprava Meso operemo, obrišemo in narežemo na manjše koščke. Nato ga začinimo s soljo in sveže mletim poprom. priprava Čisto govejo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem....
file morske žabe s šampinjoni v rdečem vinu
priprava Pečico segrejemo na 200 °C, na dno pa postavimo majhen pekač. Šalotko olupimo in podolžno razpolovimo. Ribji file začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter potresemo...