- Iskali ste:
-vanilija x
beljak x
rumenjak x
Janeževo pecivo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake penasto umešamo s polovico sladkorja in vanilijevim sladkorjem. Primešamo pretlačen ohlajen krompir, limonino lupino in mleko. Beljake stepemo z drugo polovico sladkorja in...
Pisane kocke
Zamesimo gladko testo in ga razdelimo na 2 dela. V hladilniku naj počiva 1/2 ure. Eno polovico razvaljamo in spečemo na narobe obrnjenem pekaču, drugo polovico razvaljamo in prelijemo...
Ribezova pita z belo kapo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladkor, rumenjake in vodo penasto umešamo. Primešamo moko s presejanim pecilnim praškom in mleko. Testo pečemo pri 180 stopinjah. Ko je skoraj pečeno, ga vzamemo iz pečice, nanj nadevamo...
Črni biskvit
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo penasto umešamo kot za biskvit in damo peči v pomaščen in pomokan pekač. Pečemo 20 minut pri 200 stopinjah. Med tem v multipraktiku ali z mešalnikom zmešamo sestavine...
Pehtranov biskvit
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo rumenjake, sladkor, mleko in olje. Dodamo moko, pehtran, pecilni prašek in sneg iz beljakov. Vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinjah 45 minut. Ohladimo,...
Skutine ledene kocke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Kekse zmeljemo, dodamo margarino ter orehe (ali lešnike ali mandlje). Damo v pekač (21x40) in pečemo 10 minut pri 170 stopinjah. Krema: Fino, gladko zmešamo skuto, sladkor, rumenjake,...
Lešnikove kockice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin za testo ugnetemo mehko testo. Če se prijemlje, na podlago dodamo še malo ostre moke. Testo razvaljamo, damo v večji pomaščen pekač in ga premažemo z marmelado. Iz beljakov...
Londonske šnite
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin naredimo testo ter ga pečemo 20 minut na 220 stopinj. Pečeno namažemo z marmelado (breskev, marelica ali ribez) ter dodamo peno iz snega 6 beljakov in 40 dag mletega sladkorja,...
Kisla kokosova pita tete Mimi
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZgnetemo krhko testo in ga razprostremo po dnu globokega pekača, ki smo ga pred tem oblekli s peki papirjem. Testu naredimo malce roba, da nadev ne bo zlezel mimo. Testo nekajkrat prebodemo...
Čokoladna torta za vsakogar
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg, enega za drugim med stepanjem dodamo rumenjake, sladkor v prahu in moko v katero smo vmešali kakav. Maso vlijemo v tortni model (premer 24 - 26...