Lignji z avokadom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comLignje operemo in dobro odcedimo. Česen, čebulo in peteršilj sesekljamo. V ponvi segrejemo olivno olje in na njem popečemo lignje. Vzamemo jih iz ponve in postavimo na toplo. V ponev...
Ribje kroglice
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŽemljo nadrobimo in prelijemo z malo mleka. Fileje osliča operemo, osušimo in sesekljamo. K ribi dodamo sesekljano čebulo, ožet kruh, jajce, sesekljan peteršilj, sol, poper in nariban...
Svinjska nabodala
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo pomarančno lupino, pomarančni sok, limonin sok, med, nastrgan ingver in poper. Meso osušimo in narežemo na 4 kose. Vsak kos napičimo na leseno paličico. Meso solimo,...
Pečen krompir z ingverjem
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKošček ingverja olupimo in naribamo. Zmešamo ga s sladko smetano in medom. Solimo in popramo. Krompir olupimo in operemo. Gomolj zelene olupimo. Krompir in zeleno narežemo na čim tanjše...
Riž z grahom in mandlji
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comRiž skuhamo v šestih skodelicah hladne vode. Ko zavre, ga pustimo v pokriti posodi vreti približno 20 minut. Ogenj ugasnemo in ga pustimo na plošči, da se do konca zmehča. Prelijemo...
Paradižnikova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comV posodo damo paradižnik iz pločevinke, košček nastrganega ingverja, olupljen česen, sesekljano čebulo in narezano rdečo papriko. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom. Mešanico...
Piščančja prsa v kisli ingverjevi omaki s fižolom
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na kockice, solimo, popramo, prelijemo jih s sojino omako, premešamo in pustimo v hladilniku eno uro. Na malo olja hitro opečemo piščančje meso, ga odstranimo...
Tunin namaz malo drugače
Predjedi - www.kulinarika.netVse gornje sestavine zmeljemo v sekljalniku, ki je priložen paličnemu mešalniku ali pa postopek opravimo v multipraktiku tako, da dobimo pašteti podobno zmes. Namaz lahko namažemo na...
Narastek iz krompirja
Ostale jedi - www.kulinarika.netIz krompirja naredimo malo bogatejši (več masla) pire. Mesne ostanke narežemo na kockice, sesekljamo čebulo in vse to na maščobi prepražimo, dodamo sesekljana česen in peteršilj, da...
Solata iz surove cvetače
Čvrsto glavo cvetače narežemo na kar se da tanke rezine - lističe. Dodamo na 4 dele razrezan češnjev paradižnik, nakockane kisle kumarice in na kolobarčke nalistano šalotko. Polijemo...