Pašteta od moje mami
Predjedi - www.kulinarika.netJetrca in čebulo zmeljemo skupaj v strojčku (multipraktik; jaz sem dala najprej čebulo, da jo je sesekljal, šele potem jetrca). Naredimo bešamel iz margarine, moke in mleka: stopimo...
Fileji postrvi v hrustljavi skorji
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIz starega belega kruha izdolbemo sredice in jih zmiksamo, da nastanejo drobtine. Drobtinam nato dodamo sesekljan timijan, majaron, sol, ter vse skupaj dobro premešamo. 4 ribje fileje...
Mesna rulada
Glavne jedi - www.mojirecepti.comIz govejega mesa naredimo velik zrezek in ga dobro potolčemo. Meso solimo in popramo. Šampinjone operemo in narežemo. Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju. Dodamo šampinjone,...
Polpeti iz štorovk
Glavne jedi - www.kulinarika.netKruh razlomimo in ga prepojimo z mlekom, štorovke sesekljamo. Kruh, štorovke, prepraženo čebulo in česen, sesekljan sir in koščke slanine premešamo v maso. Dodamo jajce za vezavo (odvisno...
Govedina v vinski omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netDan pred pripravo govedino mariniramo. Narežemo jo na poljubno velike kocke in jo v skledi zalijemo z rdečim vinom. Dodamo čebulo, narezano na lističe, drobno sesekljan česen, lovorjev...
Ledvice v kisli smetani
Glavne jedi - www.kulinarika.netLedvice operemo in jim odrežemo maščobo ter žilice. Nato jih položimo za nekaj ur v mleko. Razrežemo jih na tenke rezine, nato segrejemo olje in vanj vložimo čebulo in ledvične rezine....
Zeljna zloženka s sirom
Glavne jedi - www.kulinarika.netPo okusu je ta recept podoben sarmam, le da je manj dela z zavijanjem mesa v zeljne liste, razlikuje pa se tudi po prelivu na zelju. Za pripravo uporabimo stekleno ali kakšno podobno...
Olivni kruh
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko, kvas, vino in olje zgnetemo v testo in ga pustimo vzhajati. Zmešamo slanino, sir, jajca, majaron, sol, orehe in dodamo testu. Zelo mehko, rahlo testo stresemo na pravokoten, globok...
Souvlaki a la BogoT
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa ločimo od kosti ali pa kupimo že narejene fileje, jih operemo in posušimo s papirnato brisačo. Meso narežemo na približno enako velike kose (2,5 do 3 cm), začinimo z...
Domača pašteta
Najprej meso in mastno slanino zmeljemo zelo na drobno, dodamo na drobno nasekljano čebulo, stisnjen česen in ostale sestavine. Vse dobro premešamo. Kozarce napolnimo do 3/4. V posodo,...