Krompirjev pire z baziliko in pinjolami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPinjole pražimo v ponvici brez olja do zlato - rjave barve. Med praženjem stalno mešamo, kajti lahko se hitro zažgejo. Krompir olupimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo in pretlačimo....
Kutine v viskiju
Kutine obrišemo, olupimo, razrežemo na štiri dele in jim izrežemo peščišče. Potem te četrtine narežemo na zelo tanke rezine. Sok, limonino lupino in sladkor zavremo v 1/8 litra vode,...
Mešana solata s Philadelphia sirčkom
Solate - www.kulinarika.netMaslo naribamo na ribežen in ga dodamo moki. Posolimo in dodamo še 2 večji žlici pesta genovese, po potrebi dodamo malo vode in zgnetemo kompaktno testo, ki ga za pol ure postavimo...
Pečena jabolka s krompirjem
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJabolka operemo, prerežemo na pol, očistimo in zložimo v pekač. Na vsako polovico položimo košček masla, pokapamo z limoninim sokom in po potrebi sladkamo. Jabolka pečemo v pečici,...
Torta della nonna ali Pita s pinjolami
Priprava testa: hladno maslo razrežemo na kocke ter ga natremo v moko. Nato dodamo sladkor, jajce, beljak, pecilni prašek ter žganje in vse skupaj gladko zamesimo. Zavijemo v folijo...
ričet z brstičnim ohrovtom
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in odstavimo. Čebulo olupimo in zrežemo na kockice. Limono olupimo, lupino pa drobno narežemo. Peteršilj osmukamo; četrtino ga prihranimo,...
hobotnica z rukolo v solati
Solate - www.gurman.eupriprava V loncu pristavimo malo vode, vino in 6 zrn črnega popra. Zavremo, posolimo in v zavrelico položimo očiščeno hobotnico; gl. nasveti. Kuhamo jo 60 minut. Lonec odstavimo, hobotnico...
bučkin karpačo z mocarelo in rukolinim pestom
predpriprava Bučke očistimo in narežemo na tanke podolgovate rezine. Parmezan grobo nastrgamo. priprava Narezane bučke zložimo na velik krožnik. Začinimo jih s soljo in sveže mletim...
marinirane sardele na žaru z blitvo
predpriprava Povsem sveže sardele (gl. opombe) očistimo, operemo pod tekočo hladno vodo in temeljito posušimo; gl. nasveti. Marinada. Česen olupimo. Peteršilj drobno sesekljamo. V mešalno...
marinirani škampi in kozice na žaru
predpriprava Pinjole v suhi ponvi počasi svetlo prepražimo. Česen olupimo in pretlačimo. Rukolo operemo, temeljito posušimo in med postopnim prilivanjem olja stremo v možnarju. V možnar...